"Želim si zmagati na toliko tekmah, kot je le možno. Vsakič, ko stojim v startni hišici, je moj cilj le zmaga," je zatrdila 29-letna smučarska zvezdnica in dodala: "Vse je sicer odvisno od treninga, a Lake Louise je zame s tremi tekmami dobro prizorišče za vrnitev. Upam, da bom na kateri od njih stala na zmagovalnem odru, morda celo zmagala."

Lani se je Vonnova po prvi poškodbi kolenskih vezi razmeroma hitro vrnila svetovni pokal, nato pa se je spet resno poškodovala. Zato je ostala tudi brez olimpijskega nastopa v Sočiju, kar še vedno obžaluje.

»Nisem preveč potrpežljiva oseba«

Zdaj ima pred očmi nov cilj - nastop na igrah leta 2018 v Pjeongčangu. A to bo težko, pravi. "Nisem preveč potrpežljiva oseba, težko mi je čakati," je dejala zmagovalka 59 tekem svetovnega pokala, ki bo tudi v novi sezoni izpustila prve tekme v Söldnu, Leviju in Aspnu.

"Devet mesecev sem čakala na vrnitev na sneg, da sem lahko spet smučala, zdaj pa bom morala čakati še dva, da bom lahko spet tekmovala. To mi je res težko in občutkov sploh ne morem ubesediti," je potarnala štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala in olimpijska prvakinja v smuku leta 2010.