Alenka je soseda, ki ima boljše noge in lepšega moža, zato nam gre na živce.

Alenka je sošolka iz gimnazije, ki ji je stric zrihtal službo na občini, in to za nedoločen čas, in to ne da bi kdor koli vedel, kaj je njena naloga.

Alenka je diplomirala z nalogo o vplivu poroznosti konfekcijskih medvlog na hitrost izhlapevanja znoja.

Alenka je vodila državo, v kateri je zrasel poldrugo milijardo vreden dimnik, niso pa zrasle vetrnice, ker bi se vanje lahko zaleteli ptiči in umrli.

Alenka bi morala odlično obvladati angleško, če bi se prijavljala na katero koli drugo službo doma in v tujini, ni pa ji treba niti pogovorno obvladati angleščine, ker se je prijavila na mesto podpredsednice evropske komisije.

Alenka je rekla, da je evropska komisija Slovencev grob.

Alenka je prebrala vse nasvete kriznih gurujev o tem, kako se na inovativne načine išče službo, nato pa Žan-Klodu predlagala, da ji predlaga, naj se predlaga.

Alenka je razbesnela domovino bolj kot zapornik, ki mu plačujemo izlete v parlament; bolj kot glavni igralci iz žajfnic o delovanju pravne države, ki nas stanejo službe, čas in denar; bolj kot sodbe, tožbe, ovadbe in sumi lokalnih šerifov, ki smo jih v nedeljo nagradili s kozarcem penine in jih znova posadili na udobne županske stolčke.

Alenka ni razburila Slovenije zato, ker je šla na tržnico razprodajat družinsko srebrnino ali se zadolžila z obrestmi, kakršne zaračunava črnogorska mafija, ampak zato, ker se je predlagala za službo, ki bi jo sicer dobil neki drug javnosektorski baron, zagotovo pa ne eden od sto tisoč brezposelnih lačnih trebuhov.

Alenka ni iztirila svojih državljanov, ko je z neuporabnimi puhlicami obmetavala domače ognjišče demokracije, ampak ko ni bila dovolj konkretna v birokratskem in z lobiji prežetem gangliju Evrope.

Alenka zavida Janezu, ki je postal komisar, ne da bi moral biti konkreten in ne da bi kdo štel znojne kapljice na njegovem čelu.

(Alenka pravzaprav še ni slišala evropskega birokrata, ki bi bil kaj prida konkreten.)

Alenka potrebuje čas, ne denarja, a se tudi 20 tisočakov mesečno ne bi branila.

Alenka se je zlagala, so rekli v protikorupcijski komisiji.

Alenka nikoli, je rekla Alenka, ki včasih napačno parkira in prehitro vozi.

Alenka ken end ši vil.

...

Vsi bi bili radi Alenka, a najbolj Tanja.