Si želite novega kamina ali kaminske peči? Zdaj je pravi čas, da o tem temeljito razmislite. V naši ponudbi so odprti in zaprti kamini, različne kaminske peči, za kurjenje z drvmi ali s peleti, z razvodom vročega zraka in z ogrevanjem vode.

Z izbiro drv kot kuriva izberete tudi čarobnost plamena, ki z ogrevanjem poživi tudi atmosfero prostora.

Morda pa potrebujete le obnovo starega kamina? V tem primeru imamo za vas hitro in cenovno ugodno rešitev. Na voljo so vam vgradne kasete, sodobne kurilne naprave na polena, s katerimi se rešite dima v prostoru, hkrati pa ohranite pogled na plamene in občutno izboljšate moč ogrevanja. Z ročko za reguliranje zraka lahko namreč dosežete toplotni izkoristek tudi prek 80 odstotkov.

Ecopalex

V obstoječ odprti kamin vstavite kaminsko kaseto Ekopalex in iz nefunkcionalnega kaminskega kurišča ustvarite sodoben, varen, ekološki in učinkovit kamin z možnostjo toplozračnega ogrevanja. Vložki Ecopalex Palazzetti zmorejo vse to, v izvedbah z dodanim ventilatorjem in cevmi za vodenje toplega zraka pa lahko zadostijo potrebi po ogrevanju celotne hiše ali stanovanja. Dodatna prednost kaminskih vložkov ali kaset je zmanjšanje količine emisij, ki so posledica zgorevanja.

Z namenom zagotavljanja čistega zgorevanja, ki je uravnoteženo z naravnim ciklusom, so v laboratorijih podjetja Palazzetti razvili sistem dvojnega zgorevanja, ki zagotavlja višji izkoristek in zmanjšane emisije ogljikovega dioksida. Les v kaminskih vložkih zgoreva pravilno, količina ogljikovega monoksida, ki nastaja v takih razmerah, pa ostaja uravnotežena z naravo.

Kaminski vložki Ecopalex Palazzetti, so torej tehnologija enostavne vgradnje, ki vključuje dobrobit celotne hiše in njenih stanovalcev. Da je poseg v kamin čim manjši, je na voljo več tipov kaminskih kaset z različnimi merami. Kaj je najbolje za vaš kamin, lahko ob pregledu določijo naši strokovnjaki, ki jih odlikujejo večletne izkušnje in dobre reference.