Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Szolnoki Olay - Metalac
1

Novinec v ligi Metalac je bil v prvem krogu blizu presenečenja v Podgorici, a je Budućnost uspela v končnici priti do zmage. Po ocenah strokovnjakov najslabša zasedba lige danes še drugič gostuje, tokrat na Madžarksem, kjer je Szolnoki v prvem krogu dolgo pretil Partizanu, a podobno kot Metalac na koncu ostal praznih rok. Tekma bi sicer znala biti dokaj izenačena, a zmaga bo najverjetneje ostala doma.

Košarka - Turčija - Superpokal

Fenerbahče Ulker - Pinar Izmir
1

Fenerbahče se je po ne najbolj uspešni lanski sezoni, ko je pogorel predvsem v evroligi. Letos še dodatno okrepil in Željko Obradović ima n voljo skoraj sanjsko moštvo za evropske razmere. Brez dvoma je Fenerbahče največji in praktično edini favorit za vse lovorike v Turčiji, tudi v Evropi pa bo meril zelo visoko. Sezono je treba začeti z lovoriko, to Obradović gotovo dobro ve in Pinarju na tej tekmi strokovnjaki pripisujejo le majhne možnosti.

Hokej - Rusija - KHL

SKA St. Petersburg - Medveščak
1

Bogati SKA je Medveščak ravno pred nekaj dnevi dvakrat prepričljivo (5:1 in 5:0) premagal v Zagrebu, tokrat pa je tekma na ruskem ledu, kjer imajo medvedi še toliko manj možnosti za presenečenje pri favoritu tekmovanja. Zagrebčani bodo verjetno veseli že, če ne doživijo debakla.

Hokej - ZDA - NHL

LA Kings - San Jose
1

Začetek sezone je nepredvidljiv, a ker gre za veliki kalifornijski derbi, bodo domači zelo motivirani, da rivale še enkrat več uženejo, sploh po lanski končnici, ko so se rešili iz zaostanka z 0:3. Pred tekmo bodo kralji pod strop dvorane Staples Center dvignili šampionski prapor za slavje v lanski sezoni, kar bo še dodatno podžgalo domače hokejiste, da sezono začnejo z zmago. V predsezoni so kralji prikazali dobro formo in večino tekem dobili, čeprav niso vselej igrali v popolni zasedbi. Tokrat bodo na ledu vsi najboljši s Kopitarjem na čelu in to je dobra popotnica do zmage.