PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Šanghaj

Youzhny M.-Gulbis E.
1
Rus letos v porazni formi, vsaj v primerjavi s preteklimi leti, Gulbis pa je v Šanghaj prišel tudi obupno pripravljen. Že celo poletje je iskal prave "nastavitve", pa ni šlo in v Aziji je zadeva kvečjemu slabša, saj si je prejšnji teden načel ramenske vezi in kot takega ga enostavno moram "kontrirati".

Tenis - ATP - Šanghaj

Cuevas P.-Dodig I.
2
Podlaga v Šanghaju je neizmerno hitra, o čemer priča tudi število asov, ki jih igralci dosežejo. Isner včeraj 22, Karlović 20, Granollers tudi 17, ... kar Dodiga, kot človeka, ki se večinoma zanaša na močan servis in FH lahko seveda le opogumlja. S Cuevasom ima tudi neporavnane račune, saj ga je Urugvajec ugnal dva tedna nazaj v Kuala Lumpurju.

Tenis - ATP - Šanghaj

Groth S./+1,5/-Klizan M.
1
Bom poskusil še s človekom, ki ima svetovni rekord v hitrosti doseženega servisa. Na tej podlagi bo Kližanu na svoj servis gotovo ponudil bolj malo izmenjav in Slovak bi moral biti vsake brejk priložnosti vesel, kot otrok dfarila za božič. Plus pri stavi je tudi dejstvo, da se je Avstralec že spoznal z okoljem, saj je tu uspešno prestal kvalifikacije.

Tenis - WTA - Linz

Bacsinszky T-Cepelova J./+1,5/
1
Po tistem, kar smo od Timee videli v Aziji, bi tule moral biti razplet vnaprej kristalno jasen. Švicarka se je odločila pravilno, da je pustila hotelirstvo in se vrnila na teniške terene. V Gvangžuju polfinale, v Wuhanu pa četrtfinale in celo zmaga nad Šarapovo, kar je lep obet pred zaključkom sezone. Bacsinszkyeva uspeva držati žogico v izmenjavi, večinoma pa kar sama napade in je pri tem tudi zelo natančna. Čepelova ima od polfinala Bastada h2h na WTA turneji 4-4, poleg tega pa je imela (že spet) nekaj težav z vnetjem ramena.

Tenis - Challenger - Rennes

Haider Maurer A.-Copil M
1
Haider Maurer samo za 5 točk zaostaja za osmim mestom v posebni razvrstitvi turneje ATP challenger, ki bi ga peljala na zaključek sezone v Sao Paulo. Kljub temu, da ga je v preteklosti Romun trikra tpremagal, je Avstrijec letos nizal precej boljše rezultate, po dveh finalih in enem polfinalu pa se je spet vrnil med najboljših 100 na svetu. Za Copilom sta dva poraza v prvem krogu turnirjev, danes bo verjetno prišel še tretji, čeprav mu je trda podlaga bolj pisana na kožo kot njegovemu nasprotniku.