Na mestih od 3 do 5 ostajajo Švicarja Roger Federer in Stanislas Wawrinka ter Španec David Ferrer, na šesto mesto pa se je prebil zmagovalec turnirja v Tokiu, Japonec Kei Nišikori.

Najboljši Slovenec na lestvici ostaja Blaž Rola, ki je napredoval na 88. mesto, poškodovani Blaž Kavčič je nazadoval na 96. mesto, Aljaž Bedene pa na 151. mesto. Omenjena trojica so edini slovenski teniški igralci, ki so na lestvici ATP med najboljšimi 300 na svetu.

Šarapova skočila na drugo mesto

Američanka Serena Williams, ki je imela minuli teden zdravstvene težave in je zaradi poškodbe predčasno končala nastope na turnirju WTA v Pekingu z nagradnim skladom 5,4 milijona dolarjev, ostaja trdno na vrhu lestvice WTA. Po turnirjih v Aziji se je vrstni red, tudi med najboljšimi, precej premešal.

Med najboljšo deseterico se je vrstni red pri vrhu kar precej premešal. Rusinja Marija Šarapova je po zmagi v Pekingu napredovala s četrtega na drugo mesto lestvice WTA, Romunka Simona Halep, ki je tako kot Williamsova v Pekingu predala četrtfinalni dvoboj, je zdaj tretja, četrta pa je finalistka Pekinga, Čehinja Petra Kvitova. Peta je Kitajka Li Na, ki je že končala kariero.

Najboljša slovenska igralka je Polona Hercog, ki je v Pekingu prišla do drugega kroga, je s 73. zdrsnila na 88. mesto. Hercogova je ta teden slabo začela nastope na turnirju v Linzu, saj jih je končala že v prvem krogu kvalifikacij. Tadeja Majerič je na 172. mestu, med najboljšo tristoterico igralk pa je od Slovenk le še Nastja Kolar, ki je po novem na 210. mestu.