V Zagorju ob Savi, kjer je bila volilna udeležba 45-odstotna, volilo je 13 odstotkov občanov manj kot pred štirimi leti, je Švagana po neuradnih rezultatih podprlo kar 78,6 odstotka Zagorjanov, dobre tri odstotke več kot pred štirimi leti. »Takšnega rezultata nisem pričakoval, saj sem v predvolilnem obdobju prejel številne očitke, med drugim glede zmanjševanja delovnih mest in zaradi Medijskih toplic. Pričakoval sem, da bo rezultat bistveno slabši,« je dejal Švagan in napovedal, da bo v prihodnjem mandatu »povozil« Ljubljano, in to na vseh področjih.

V Hrastniku, kjer se je za županski položaj potegovalo kar 10 kandidatov, je bila volilna udeležba po neuradnih rezultatih 49-odstotna, Jerič je zmagal s 53,3 odstotka glasov pred Sonibojem Knežakom, SD, in Markom Funklom, Naš Hrastnik, ki sta prejela 10,6 oziroma 9,8 odstotka glasov. »Pričakovali smo drugi krog, zato smo razočarani. Dobili smo več glasov kot pred štirimi leti in če bi šli v drugi krog, bi bilo vse možno,« je rezultat komentiral Funkl.

Drugi krog pa bo zagotovo potekal v Trbovljah. Po delnih rezultatih, objavljenih do 22. ure, ko v Trbovljah še niso prešteli vseh glasov, je v prvem krogu največ glasov prejela Gabričeva, za katero je glasovalo 37,86 odstotka volilcev, dobrih 7 odstotkov več kot za Dolanca. »Rezultat nas je zelo razveselil, saj kot lista obstajamo le dva meseca in smo očitno dokazali, da smo se zbrali ljudje, ki bi radi delali dobro za Trbovlje,« je rezultat pospremila Gabričeva. Čeprav na drugem mestu, je zadovoljen tudi Dolanc: »S svojo ekipo sem pripravil program, ki je podprt s finančnimi konstrukcijami in očitno je, da ljudje ne bodo več nasedali le lepim besedam.«

V prvem krogu so župana dobili tudi v Litiji, kjer je po neuradnih podatkih prepričljivo zmagal aktualni župan Franci Rokavec, v Šmartnu pri Litiji pa je s skoraj 57 odstotki aktualnega župana Milana Izlakarja premagal edini protikandidat Rajko Meserko.