Začetne težave hokejistov Olimpije v novi zimi so pričakovano pustile posledice na obisku domačih tekem, saj je gledalcev iz tekme v tekmo manj. Včeraj, ko je pod Rožnikom gostovala madžarska Alba, se jih je zbralo le še kakšnih šeststo, kar bi moralo biti resno sporočilo upravi, kaj ljudje mislijo o stanju v ljubljanskem klubu. Ker je optimizem že davno zapustil Tivoli, je občinstvo včeraj zelo zanimalo, ali lahko Olimpija sploh zadene gol, potem ko je bila neuspešna kar na dveh tekmah zapored. Na koncu so gledalci vendarle zadovoljni odhajali iz dvorane. Videli so drugo zmago Olimpije v sezoni in tri gole v madžarski mreži.

Predstava na ledu je bila sicer skromna in komajda na ravni EBEL. Veliko preveč je bilo napak, a razmerje moči na ledu vendarle ni bilo tako odločno na strani Madžarov kot pred dvema tednoma, ko je bilo v Szeksefehervarju visokih 4:0. Olimpija je lahko lažje zadihala, imela je več prostora, v primerjavi s petkovim testom v Linzu je bila okrepljena za povratnike Bishopa, Mušiča in Korena. Ko Ljubljančani dvakrat zapored niso izkoristili številčne prednosti (tekmec je imel celo več priložnosti), je moral trener Dahlem premešati napade. Zadel je v polno, ko je v »power play« postavil suhljatega, a spretnega Sotlarja, ki je bil ključna figura za vodstvo domačih, ko je zadel branilec Logar. To je bil sploh prvi gol Olimpije po skoraj 140 minutah sušnega obdobja.

V nadaljevanju se dogajanje ni bistveno spremenilo. Alba je izenačila, a bi morali gol verjetno razveljaviti, saj so gostje ovirali vratarja Chioda. Kanadčan je imel včeraj svoj večer, čeprav je tudi res, da Madžarom prav veliko natančnih strelov ni uspelo sprožiti. Leber je še do konca druge tretjine Olimpijo spet popeljal v vodstvo po protinapadu, Ropret pa je z bekend udarcem že po trinajstih sekundah v zadnji tretjini postavil končni izid. Po tekmi je v ljubljanski garderobi spet zadonela Rožica, ki jo pojejo Modrijani, kar je navada ob redkih zmagoslavnih trenutkih v Tivoliju. Obenem je imel rojstnodnevni večer ob upihnjeni dvaindvajseti svečki dodatno polepšan včerajšnji slavljenec Pešut.

»Igrali smo tako, kot nam je naročil trener Dahlem. Najprej moramo biti osredotočeni na obrambo, šele potem se nam lahko odprejo priložnosti v napadu. Vemo, da imamo takšno ekipo, ki v tej sezoni ne bo dosegala ravno veliko golov, zato moramo biti zelo pozorni pred svojimi vrati. Moj zadetek? Videl sem plošček in udaril po golu. Tu ni velike umetnosti,« je razložil Anže Ropret, vratar Andy Chiodo pa je pohvalil soigralce za moštvenega duha in se jim zahvalil, da so mu s požrtvovalnostjo pomagali na poti do druge zmage v sezoni. Ljubljančani bodo v petek gostovali v Beljaku, ki je skupaj z Olimpijo na dnu lestvice, zato se že maje stolček trenerju Järvenpääju. Lahko Finca »odstavi« kar njegov nekdanji klub?

EBEL, 8. krog: Olimpija – Alba 3:1 (1:0, 1:1, 1:0, gledalcev 600; 1:0 Logar 20/PP1, 1:1 Tokaji 27, 2:1 Leber 38, 3:1 Ropret 41), Innsbruck – Salzburg 5:4 po kaz. strelih, Dunaj – Gradec 0:3, Znojmo – Linz 6:3, Dornbirn – Beljak 3:2, Bolzano – KAC 1:0 po kaz. strelih, vrstni red: Salzburg 13, Linz (-1), Gradec in Dunaj po 12, Innsbruck 10, Znojmo 8, Alba, Bolzano, KAC (-1) in Dornbirn po 6, Beljak in Olimpija po 4. Pari prihodnjega kroga, petek ob 19.15: Beljak – Olimpija, Linz – Salzburg, KAC – Dunaj, Gradec – Znojmo, Bolzano – Innsbruck.