Na kraju dogodka je moral slovenski košarkar plačati kazen v višini 130 evrov. Njegov klub Crvena Zvezda ga je še dodatno kaznoval z odvzemom dveh mesečnih plač, ker je škodil ugledu kluba. To je precej visoka kazen za Blažiča, ki bi skoraj zagotovo dobil zastonj taksi, če bi imel malce sreče in bi za volanom sedel navijač Crvene zvezde. Če bi mu ustavil navijač Partizana, pa bi lahko preprosto počakal na nov taksi.

Še več prahu je pred leti dvignil nogometaš Mišo Brečko. Po eni od bučnih zabav v Kölnu se je domov odpravil s svojim avtomobilom. Ker je vozil pod vplivom alkohola, je spregledal, da sta se razcepila cesta za avtomobile in tračnice za tramvaj, zato je Brečko ponesreči zapeljal na tračnice in predrl gume. Ni mu preostalo drugega, kot da pokliče policiste, s čimer se ni mogel izogniti medijskemu linču. Tudi Brečko je ostal brez bogatega mesečnega dohodka, sodelovati pa je moral tudi v različnih programih za ozaveščanje ljudi, da se za volan ne sme sesti v vinjenem stanju. Kljub temu so mu v klubu kmalu oprostili, kar jasno kaže poteza, da so Brečku dodelili kapetanski trak, kar je v deželi svetovnih prvakov velika čast.

A tako Blažič kot Brečko sta imela največjo srečo v nesreči, da so škodo utrpeli le pločevina in njuna bančna računa. Življenja so ostala nedotaknjena, kar je najpomembnejše. Za oba slovenska športnika je bila to dobra šola, da alkohol in vožnja avtomobila preprosto ne gresta skupaj. Enako naj velja tudi za vse športne navijače, ki ob spremljanju tekem hitro spijejo preveč. Taksi je v takšnih primerih edina prava izbira. Vedno in povsod.