Semiški Cablex Plastik, ki ga vodi Igor Jarc, je bil med nominiranimi podjetji že lani. Podjetje z visoko bonitetno oceno A1++ in z visokim količnikom možnosti propada, ki znaša kar 88 (od 1 do 100, višja je ocena, manj je možnosti, da bo podjetje zašlo v težave), je leto 2013 sklenilo z 2,79 milijona evrov prihodkov in imelo 22 zaposlenih.

Podobno veliko podjetje s prav tako visokim količnikom preživetja (87) je krški Ekten z direktorjem Alojzem Dvojmočem na čelu. Podjetje, ki je specializirano podjetje s področja izdelave plastičnih komponent in mehanskih sklopov, je konec leta 2013 zaposlovalo 26 ljudi, ustvarilo pa za 3,17 milijona evrov od prodaje. Podjetje se prav tako ponaša z bonitetno oceno A1++.

Podjetje Ferročrtalič iz Dolenjskih Toplic, ki ga vodi Bojan Črtalič, je konec leta 2013 zaposlovalo 19 ljudi, ustvarilo pa 3,05 milijona evrov. Družinsko podjetje, ki ima prav tako visoko bonitetno oceno A1++, je specializirano za iskanje rešitev na področju peskalne ter lakirne opreme. jpš