Ljubljanski hokejisti so v prejšnjem krogu po pričakovanjih klonili proti vodilni ekipi lige iz Linza, v osmi tekmi sezone razširjenega avstrijskega prvenstva pa se jim je na domačem ledu ponujala priložnost za drugo zmago. In tudi za to, da proti tekmecem iz Szekesfehervarja pozabijo na res slabo predstavo na Madžarskem izpred desetih dni. Tokrat je bilo drugače, obe nalogi so dobro opravili in dosegli drugo zmago.

Po zadržanih uvodnih minutah brez pravih nevarnejših akcij so Ljubljančani skušali zapretiti ob številčnih prednostih, toda prva poskusa sta minila brez nevarnejšega strela proti Miklosu Rajni. Na drugi strani je imel več dela domači vratar Andy Chiodo, ko so imeli gostje ob koncu tretjine sami igralca več in 25 sekund tudi dva več, vendar zadetka ni bilo. Zato pa so tretji "power-play" zmaji le izkoristili in po lepi akciji pred golom je za vodstvo poskrbel Miha Logar.

V začetku drugega dela so imeli domači rahlo terensko premoč, poskušali predvsem s streli od daleč, kar pa ni prineslo uspeha. Za Fehervar je nato po napaki domače obrambe, ki je izgubila plošček pred svojim golom, resno zapretil Csaba Kovacs, a je Chiodo strel ubranil, minuto pozneje pa je klonil po strelu Viktorja Tokaija, gol so sodniki potrdili šele po ogledu posnetka. Sledile so nove minute domače premoči, v katerih pa je plošček po strelu Logarja zletel tik ob vratnici, okvir gola pa je nato preprečil veselje Mateju Hočevarju. Ko je že kazalo, da se izid v tej tretjini ne bo spremenil, pa je Rok Leber spretno preusmeril plošček po podaji Matta Whita v mrežo za novo vodstvo zmajev.

Za lažje nadaljevanje pa je nato že v 13. sekundi zadnje tretjine z lepim zadetkom, ko se je plošček od vratnic odbil v mrežo, poskrbel Anže Ropret. Zeleno-beli so tako lažje prestali nalet tekmecev v naslednjih minutah, do konca tekme pa nato brez večjih težav obdržali prednost, si pripravili še nekaj priložnosti, resda pa niso zadeli ob dveh zaporednih prednostih z igralcem več. Gostje so skušali ob koncu brez vratarja in ob Olimpijini izključitvi še ujeti priključek, a je ostalo pri 3:1.

V naslednjem krogu bodo zmaji gostovali, v petek bodo igrali v Beljaku.