Pod okriljem organizatorja, Zavoda Big, se bo v enem mesecu pod sloganom »Možno je« zvrstilo več kot 20 dogodkov in 13 razstav. Prvi teden Meseca oblikovanja, med 6. in 12. oktobrom, poteka projekt Design Week, ki ga je Zavod Big vzpostavil skupaj z Gospodarskim razstaviščem. V prostorih Meseca oblikovanja bodo organizirana predavanja, kontaktne mize in večerni dogodki, na katerih se bo zvrstilo kar 80 predavateljev iz Slovenije in tujine. Organizator na letošnjem dogodku pričakuje 20.000 obiskovalcev.

Most med gospodarstvom, kreativno sfero in stroko

Mesec oblikovanja je v svojih enajstih letih delovanja postal vodilna platforma za kritično vrednotenje, promoviranje in identificiranje ključnih dosežkov na področju oblikovanja v Sloveniji in Jugovzhodni Evropi. Pod taktirko organizatorja, Zavoda Big, festival ponuja raznolik izbor dogodkov, konferenc in razstav s področja kreativnih in kulturnih industrij. Tudi letos se bo zvrstil presek na področju kakovostnega oblikovanja in kreativnih potencialov iz celotne regije. Ena od ključnih želj organizatorja pa je grajenje mostu med gospodarstvom, kreativno sfero in stroko.

Razstave, predavanja in okrogle mize v Mestu oblikovanja

Nekdanja tiskarna Mladinska knjiga za Bežigradom bo mesec dni gostila 13 razstav: Znamke in znamenja, Plus, Muze, Tapas, Identiteta, Dober tek - slovensko oblikovanje za hrano, Les v mestu, Razstava Mala arhitektura, Interjerji JV Evrope, IDEM, Slovenska arhitektura in prostor 2014, Rapsodija v belem, tu pa bodo potekala tudi predavanja, kontaktne mize ter večerni dogodki, kot so oblikovalska okuševalnica, modni dogodek Identiteta in podelitev oblikovalskih nagrad JV Evrope. V sklopu letošnjega dogajanja bo obiskovalcem na voljo tudi sproščujoč pop-up bar CMYK.

Program Meseca oblikovanja si lahko ogledate tukaj.