PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Rudar (V)-Radomlje
1
Rudar že tako dolgo ni zmagal, da bi bilo greh vse tri točke izpustiti proti Radomljam. Za tekmo z izjemo Kašnika kandidirajo čisto vsi, še posebej je pomembna novica igranje Firerja, katerega stegno je zdržalo treninge med tednom. Prijateljska tekma proti Šoštanju (10:0) je fantom dala novega zagona, zato sem prepričan, da bo zmaga ostala doma.

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Krka-Cedevita
2
Cedevita je v preteklih sezonah pri Novomeščanih obakrat slavila zelo tesno, tokrat bi moralo iti lažje. Za Zagrebčane je podpisal Ukić, tu sta oba Delaša in Marko Tomas. Ekipa ima potencial za osvojitev naslova, medtem ko bo Krka verjetno skušala dobivati tekme doma ter koga presenetiti v gosteh. Njihov učinek je velika uganka, saj so močno prevetrili zasedbo in fantje še niso uigrani. Gostje za 7!

Tenis - ATP - Peking

Djokovič N.-Murray A./+1,5/
2
Nole je včeraj pokazal, da mu matineje ne ležijo. Proti Dimitrovu je nizal nevsiljene napake in bil vsaj po moji oceni premalo gibčen. Tudi danes ima zgodnje popoldanski program in dvoboj proti rivalu, ki je na Kitajskem v odlični izvedbi. Če bi se dvoboj igral na 3 dobljene, bi se nekoliko bolj nagibal na stran Srba, tako pa pravim, da ima Škot izjemno visoke možnosti, da ukrade vsaj en niz.

Tenis - ATP - Peking

Berdych T.-Klizan M./+1,5/
1
Kližan verjetno še zdaj ni povsem zbral misli po zmagi nad "legendo", kot je sam poimenoval poraženega nasprotnika Nadala. Po taki zmagi se nižje rangirani igralci ponavadi težko skoncentrirajo na naslednji "meč" in podobno pričakujem tudi s strani Slovaka, pa četudi igra res izvrstno. Berdych lovi uvrstitev na finale v Londonu, ta teden se je spet izkazal v svoji boljši različici skoncentriranega "ubijalca", ki ne izgublja servisa in ves čas vrši pritisk, tako da Isnerju recimo sploh ni dovolil do podaljšane igre. V medsebojnih srečanjih Čeh vodi z 2:0!

Rugby - Mednarodni - The Rugby championship

JAR-Nova Zelandija
2
Če bo tale obračun vsaj pol tako dober kot lanski, bomo lahko zares uživali. Proti JAR je vedno neugodno staviti, ko igrajo na Ellis Parku, toda Nova Zelandija prihaja več ali manj popolna, v zadnjih 43-tih srečanjih pa so bili samo enkrat poraženi. Tako bo tudii ostalo, pa še kvota je lepa!