Diplomanti prava, evropskih študij ali politologije, ki znajo dobro angleško in poznajo sistem delovanja Evropske unije, se lahko prijavijo na šestmesečno prakso pri organizaciji PubAffairs Bruxelles, ki ima sedež v Bruslju. Njihove zadolžitve bodo spremljanje politike EU, ki zadeva organizacijo, raziskovanje in predstavitev relevantnih tem, o katerih se razpravlja znotraj evropskih institucij, oblikovanje dokumentov, pomoč pri PR-zadevah itd. Praksa je plačana in se lahko nadaljuje tudi v stalno zaposlitev. Rok za prijavo je 8. oktober, več informacij pa je na http://bit.ly/1r7iyZ0.

Študenti katere koli študijske smeri, ki jih zanimata marketing in PR, so nadarjeni za komuniciranje in pisanje, zelo dobro poznajo internet in družbena omrežja ter MS office, hkrati pa znajo angleško in nemško, se lahko prijavijo na prakso in se pridružijo ekipi Rocket Internet v Berlinu. Več informacij na http://bit.ly/1pw12xY.

Do enega leta pridobivanja izkušenj v tujini

Tisti, ki študirajo marketing ali sorodno smer, znajo zelo dobro nemško in angleško ter jih zanima delo v Nemčiji, se lahko prijavijo tudi za prakso v podjetju eZ Systems GmbH. Plačana praksa poteka v Kölnu, in sicer od šestih mesecev do enega leta. Več informacij je na http://bit.ly/1oGOJPd.

Prakso na področju tehnične redakcije študentom katere koli tehnične študijske smeri ali komunikacij, ki znajo dobro angleško in nemško, ponuja tudi Karlsruhe. Plačana praksa traja od tri do šest mesecev, več informacij pa je na voljo na povezavi http://bit.ly/10ohvyB.

Z ekipo pri Rostocku

Agencija VIP Hanse Touring, ena vodilnih agencij za organizacijo dogodkov in zasedanj v nemški deželi Mecklenburg - Predpomorjanska, pa išče praktikanta, ki bi se pridružil njihovi ekipi pri Rostocku. Pogoji za prijavo so vozniški izpit, znanje angleškega in nemškega jezika, zaželeno je tudi znanje še katerega drugega tujega jezika. Izbrani kandidat, ki bo delal na področju organizacije in načrtovanja dogodkov, bo prejemal 500 evrov mesečnega nadomestila. Več informacij o praksi je na povezavi http://bit.ly/1rDz0GC.

Vsi, ki razmišljajo o prijavi na omenjene prakse in pripravništva v Nemčiji, si lahko več o življenju in delu tam preberejo na portalu Young Germany, kjer so mladim na voljo prve informacije o življenju, zaposlovanju, raziskovanju, najemu stanovanja in družbenem življenju v Nemčiji. Spletni naslov portala je www.young-germany.de. slo