Dober teden pred lokalnimi volitvami v tem obmorskem kraju se je na neki steni pojavil grafit z značilnim Banksyjevim podpisom. Na njem je naslikal pet golobov in lastovko. Golobi v svojih krilih držijo transparente, na kateri pisani ptici selivki sporočajo, da migranti tukaj niso dobrodošli, naj se vrne v Afriko ipd.

Douglas Carswell, konservativni član parlamenta, je v delu zaznal žaljive elemente rasizma. Nigel Brown, zadolžen za stike z javnostmi v lokalnem mestnem svetu, je sporočil, da so v torek dobili uradno pritožbo zaradi grafita na neki obalni stavbi. »Poslopje so si ogledali pristojni občinski uradniki in se strinjali z oceno, da bi grafit lahko bil žaljiv, zato je bil v skladu z našimi pravilniki odstranjen v 48-urnem zakonskem roku,« je razložil Brown. Po njegovih besedah bi občina pozdravila »primeren« Banksyjev original in bili bi zelo veseli, če bi se v bodoče še vrnil k njim. Banksyjev predstavnik te poteze mestnih oblasti ni hotel komentirati.

Sporni grafit v Clactonu je bil eden izmed dveh, ki ju je Banksy naslikal v minulem tednu. Drugo delo z naslovom Art Buff se je pojavilo na zidu v kraju Folkestone v Kentu, kjer je imigracija ta čas vroča politična tema. Lastnik poslopja je grafit nemudoma zaščitil s folijo in najel varnostnika za zaščito pred vandali.