Ko sta k njej pristopila skladatelj Todd Almond in režiser Kevin Newbury, je ponudbo takoj sprejela. Sam koncept opere Kansas City Choir Boy jo je nemudoma pritegnil, »kot tudi sama glasba. Neprestano jo poslušam.«

Na uradni spletni strani opere piše, da je Kansas City Choir Boy »odrski koncept albuma o ljubezni, ki jo spremeni nepričakovana usoda«. Čeprav jo ocenjujejo kot opero, po Almondovo to ni. »Opera je v tem pogledu, da gre za skupino pesmi, ki povedo neko zgodbo. Sam pišem muzikale in igre ter tudi opere, kar vidim kot formo, ki odpre glavo nastopajočim in poslušalcem,« je še dodal.

Zgodba spremlja dva ljubimca, od katerih eden izgine. Navdihnila jo je grška mitologija, 24-urni cikel novic in v nekem smislu tudi glas Courtney Love. »Obožujem njen glas in mislim, da je dobra igralka,« je pojasnil Almond.

Kljub nedavnih govoricam, da Courtney namerava ponovno združiti člane skupine Hole, vdova Kurta Cobaina pravi, da tega ne bo storila, dokler »glasba ne bo v stiku s sedanjostjo«. »Moj odnos z Melisso, Petty in Ericom je dober. A ne bomo se lotevali starih pesmi,« je še pojasnila. Poleg tega pa je trenutno zasedena še s sodelovanjem s svojo hčerjo Frances Bean Cobain pri pisanju muzikala, ki bo temeljil na življenju Kurta Cobaina.