Omenjeni podpornik Boškovićeve Seit Demiri, sicer predsednik Študentske organizacije Univerze na Primorskem, je na današnji novinarski konferenci povedal, da so njemu in še nekaterim aktivistom Popovičevi podporniki sinoči na območju Markovca pripravili zasedo, jim zasegli volilne letake in od njih zahtevali, naj se zapeljejo v štab stranke Koper je naš v Žusterni.

Pogovor s Popovičem je spominjal na »gestapovsko zaslišanje«

Kot je navedel Demiri, so mu v štabu nato zasegli torbico z osebnimi dokumenti, mu pregledali telefon, sledile so tudi rasistične opazke. Zatem je sledil pogovor s Popovičem, ki je, tako Demiri, spominjal na »gestapovsko zasliševanje«. Podobno so na novinarski konferenci pripovedovali tudi nekateri mladoletni podporniki Boškovićeve.

Na novinarsko vprašanje, zakaj ni poklical policije, je Demiri pojasnil, da je bila v tistih okoliščinah zadnja stvar, na katero je pomislil, da bi poklical policijo. Ko je Popovič sam napovedal, da bo poklical policijo, pa temu ni nasprotoval in je potem odšel na policijsko postajo.

Vrhunec Popovičevega avtoritarnega ravnanja

Boškovićeva je dogodek označila za vrhunec Popovičevega avtoritarnega ravnanja in primer ustrahovanja ljudi.

Popovič je v današnji izjavi za medije dogajanje opisal povsem drugače. Po njegovih besedah se je Demiri sam pojavil v njihovem volilnem štabu in se želel pogovoriti z njim, medtem ko ostalih podpornikov Boškovićeve v štabu sploh ni bilo. Demiri se je želel pogovoriti na štiri, češ da ima dokumente proti Boškovićevi in da bi mu rad pomagal, je navedel Popovič.

Kot je še pojasnil, je Demirija zavrnil, ker pa ta ni želel oditi, je župan poklical policijo. Policisti so sicer popisali mladeniče in šli z njimi na policijsko postajo, Popoviču pa so pojasnili, da v zvezi z domnevno spornimi volilnimi vsebinami ne morejo ukrepati, ter ga napotili na zasebno tožbo.