Celjani so ligo prvakov začeli prejšnjo soboto proti Vardarju, ki je v končnici tekme uveljavil svoje izkušnje in odnesel obe točki iz Zlatoroga (26:27), Montpellier pa je visoko izgubil proti nemškemu Rhein-Neckarju Löwnu s 24:35. Slovenski prvaki so v generalki za Montpellier nato zanesljivo premagali Krško s 43:23, Francoze pa za ogrevanje na tekmo s Celjani nocoj čaka obračun z Nantesom.

Francoski podprvak ima močan slovenski pridih, saj zanj igrata nekdanja člana celjskega kluba Dragan Gajić in Borut Mačkovšek, ki je sicer trenutno poškodovan, ter še trije slovenski reprezentanti Jure Dolenec, Matej Gaber in Vid Kavtičnik. Slovenci torej v klubu igrajo vidno vlogo, tega pa se zavedajo tudi v celjskem taboru.

Odpraviti napake s tekme z Vardarjem in so možnosti tudi v Montpellierju

"Francoska ekipa je izjemno neugodna, še posebej doma. Izjemno hitro prehaja iz obrambe v napad, ima bliskovite protinapade ter goji zelo podoben slog igre kot Celje. Montpellier ima tudi močan slovenski pridih, njegova igra sloni na Gajiću, Dolencu, Gabru in Kavtičniku, ki so nekakšna gonilna sila te ekipe, temu slovenskemu paketu pa je potrebno dodati še vratarja Venia Loserta, krilnega igralca Michaela Guigouja, levega zunanjega Mathieuja Grebilla in srednjega zunanjega Diega Simoneta, tu pa sta še izkušena Tunizijec Issam Tej in Madžar Balasz Laluska. Montpellier na tej tekmi mora zmagati, v kolikor pa mi ponovimo predstavo proti Vardarju v vseh segmentih igre, izjema je le realizacija strelov iz čistih priložnosti, potem smo na dobri poti, da kaj naredimo v Montpellierju," je na današnji novinarski konferenci dejal trener celjskega moštva Branko Tamše.

Na tekmi proti Vardarju je v celjski zasedbi zablestel Miha Zarabec, ki ga je posebna komisija Evropske rokometne zveze (EHF) uvrstila v najboljšo postavo kroga v ligi prvakov, pred gostovanjem v Franciji pa pravi: "Montpellier goji izjemno hitro igro. Na domačem igrišču kaže veliko boljše predstave kot na gostovanjih, kar je bilo vidno v Mannheimu. V teh dneh bomo do najmanjših podrobnosti analizirali igro francoske ekipe, a navkljub vsemu moramo ostati na realnih tleh. Če bomo odpravili napake, ki smo jih naredili na prvi tekmi proti Vardarju, potem imamo možnosti za uspeh."