Christopher Cox, vodja oddelka za produkte na Facebooku, se je opravičil vsem, ki jih je prizadela politika resničnih imen. Izpostavil je, da bo več sto kraljic preobleke, ki so na družbenem omrežju uporabljale svoja umetniška imena, lahko ta na svojih profilih v kratkem ponovno uporabljalo. »Vodilo naše politike je, da bo vsak lahko uporabljal ime, ki ga uporablja v resničnem življenju. Za Sister Romo bo to Sister Roma, za Lil Miss Hot Mess bo to Lil Miss Hot Mess,« je pojasnil v opravičilu.

Resnična imena so za Facebook ključnega pomena, predvsem zaradi personaliziranih oglasov. Lažnih ali dvojnih profilov je na Facebooku kar precej, zato ustvarjalci poskušajo na vse načine preganjati tiste, za katere menijo, da niso iskreni. V nekaterih primerih so celo politične disidente, ki živijo v avtoritativnih režimih, silili v uporabo resničnih imen. Ta poteza je precej razburila organizacije za zaščito človekovih pravic.

»Prostora za izboljšave na področju ugotavljanja, kateri profil pripada resnični osebi in kateri je lažen, je še dovolj,« je dodal Cox.