Pri posredovanju darila Michelle Obama, ki je abrahama praznovala januarja, je Simčiču, kot je sporočil, pomagal ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Mussomeli.

Za dvojni oljni portret njenih hčerk je Simčič prejel zahvalo in pohvalo iz Bele hiše ter Fordovo sporočilo, da portret trenutno čaka v trezorju ter da ga bo kmalu videl tudi predsednik Obama. Meni, da bodo Obamovi morda želeli zadržati sliko, a jo bodo morali odkupiti, saj tako določajo državna pravila. V nasprotnem primeru bo slika visela v predsedniški knjižnici ali v Inštitutu Smithsonian, ki velja za največji raziskovalni kompleks na svetu.

Mik Simčič je slovenski javnosti znan kot avtor desetmetrskega kipa pred Kristalno palačo v BTC, ki upodablja antični mit Ugrabitev Evrope. V Kristalni palači v začetku novembra načrtuje odprtje razstave, kjer bo na ogled tudi reprodukcija omenjenega portreta. Sicer bo predstavil novo serijo medsebojno povezanih skulptur iz kamna, stekla in brona in večjih oljnih slik z naslovom Angeli. Z razstavo želi predstaviti idejo za svoj mednarodni projekt, s katerim bo začel prav v ZDA.