"Telekom Slovenije je edini uradni prodajalec iPhonov v Sloveniji in edini, kateremu Apple zaupa do te mere, da ima z nami sklenjeno neposredno pogodbo. Ko bo Apple Slovenijo uvrstil na seznam držav za uradno prodajo iPhone 6 in iPhone 6 Plus - kakršna je praksa Appla tudi v ostalih državah po svetu -, bomo o tem takoj obvestili javnost. V Telekomu Slovenije spoštujemo poslovne dogovore in pogodbe, zato s prodajo ne bomo pričeli pred uradnim datumom in pred pričetkom uradne prodaje," so zapisali na svoji spletni strani.

Simobil in Tušmobil že začela s prodajo

Dodajajo, da so pred začetkom uradne prodaje mobilnikov iPhone 6 in iPhone 6 Plus skupaj z Applom opravili tehnična testiranja obeh naprav v Telekomovih omrežjih in da bodo tudi tokrat zagotovili, da bo uporabnikom na voljo zadostna količina obeh mobilnikov v različnih izvedenkah ter s celovito prodajno in poprodajno podporo.

(Ob začetku prodaje iPhone 6 je bil odziv pred prodajalno na Wolfovi v Ljubljani precej medel. Foto: Aljaž Potočnik)

Mobilna operaterja Simobil in Tušmobil sta medtem prav danes v omejenih količinah začela prodajati omenjeno težko pričakovano novo različico Applovega pametnega mobilnika, vendar niti približno nista zabeležila toliko zanimanja med slovenskimi potrošniki, kot običajno poročajo v nekaterih državah.

Po poročanju časnika Delo so sicer cene za novi iPhone pri Tušmobilu približno razumne, a kupce ob tem čaka visoka mesečna naročnina, medtem ko so Simobilove cene tako visoke, da so "podobne preprodajalskim s spletne tržnice Ebay".