Ob tem je dodal, da to ne pomeni, da so bili vodilni pri Applu slabi, »le zelo zagreti«. Melton je v pogovoru omenil, da ga ljudje še danes sprašujejo, zakaj se je upokojil. »Nekoč pač pride trenutek, ko se zaveš, da bi lahko v nedeljo zvečer tudi užival,« je pojasnil.

»Nedelja zvečer je delovna za vse zaposlene pri Applu, saj je v ponedeljek sestanek direktorjev. Sedite pred računalnikom, poleg vas je telefon, in nihče vas ne vpraša, ali ravno gledate priljubljeno nanizanko na televiziji,« je pojasnil Melton ter dodal, da za vodilne ljudi pri Applu ne veljajo enaka pravila kot za vse ostale. »Lahko ste bili prepričani, da v času, ko je bila po televiziji nanizanka Sopranovi, Scott Forstall nikoli ne bo klical, saj jo je navdušeno spremljal. Lahko ste odšli na stranišče ali klepetali s svojo družino,« je še dodal.

»Ljudje pri Applu niso normalni«

Melton je razkril, da morajo biti zaposleni pri Applu na voljo 24 ur na dan. »Če ste komu kaj poslali ob enih zjutraj in vam ta ni takoj odgovoril, ste bili malo nejevoljni. Če je kdo prišel v mojo pisarno in mi zaupal, da želi biti direktor, sem ga vprašal, če je dobro spal. Če mi je odgovoril, da je, potem sem mu rekel, da je bila to njegova zadnja mirna noč,« je opisal. Tim Cook je ponavadi buden celo noč, je dodal.

»Ko slišite govorice, da Cook zgodaj pride v pisarno in tam ostane do poznih ur, potem jim verjemite. To niso govorice tiskovnih predstavnikov, ki bi vas radi prepričali, da pri Applu trdo delajo. Ljudje pri Applu niso normalno. Tam so neprestano,« je dodal Melton, Ganatra pa je ocenil, da Cook morda spi samo po tri ure na noč.

»Nobenih možnosti ni, da bi se nekdo pri Applu otepal dela,« sta pojasnila. »Nihče od tebe sicer ne zahteva, da delaš neprestano. A bodimo za trenutek iskreno, vsi to pričakujejo,« je še dodal Melton.

Pogovor lahko v celoti poslušate TUKAJ.