Turnir je podprl tudi Bojan Tokić, ki zaradi nastopa na evropskem ekipnem prvenstvu v Lizboni ni bil prisoten, je pa zato igrala njegova nečakinja Sara. Dvakratni olimpijec je priskrbel svoj dres ter dresa olimpijskega prvaka z leta 2004 Ryu Seung Mina ter trikratnega evropskega prvaka Vladimirja Samsonova, le-te pa so po nagradnem žrebu romali v roke treh nastopajočih.

Sobotni spored je bil namenjen mlajšim kadetom (U-13) in kadetom (U-15). Igralci in igralke so igrali v posamičnih in ekipnih konkurencah, maratonski dan pa se je zaključil šele pozno zvečer, ko je Matija Novel v finalu tekmovanja mlajših kadetov s 3:2 premagal Jana Jevšnika. Novel je v finalu ekipnega tekmovanja ostal brez dvojne krone, speljala sta mu jo mlada Korošca Aljaž Godec in Žiga Žigon. Do dvojne krone pri mlajših kadetinjah je prišla Lea Paulin, ki je v ekipnem tekmovanju združila moči s soigralko Manco Paljk.

Tudi pri kadetih in kadetinjah smo na najvišji stopnički videli ista obraza. Pri kadetih je za to poskrbel Aljaž Frelih, v ekipnem tekmovanju mu je do zlata pomagal Tim Pavli, pri kadetinjah pa Katarina Stražar, ki je do ekipne krone prišla skupaj z Niko Kobetič.

Drugi tekmovalni dan so dvorano na Kodeljevem zasedli mladinci, člani in rekreativci. Pri članih sta bila najboljša Tomaž Roudi in Kristina Rahotin, pri mladincih in mladinkah pa prav tako ni prišlo do presenečenj. Aktualna kadetska državna prvakinja Ana Tofant je pri posameznicah brez težav osvojila zlato in vajo ponovila v ekipnem tekmovanju, kjer je moči združila z Gajo Mavri, pri mladincih pa je dvakrat na vrhu stal Peter Hribar, do ekipnega zlata mu je pomagal Aljaž Šmaljcelj.

V dveh dneh je na 16 mizah nastopalo 190 igralcev, kar je daleč od številk v preteklosti. V najboljših letih je na Kajuhovem turnirju nastopilo tudi več kot 1000 tekmovalcev, želja organizatorjev iz NTD Kajuh-Slovan pa je, da bi turnir znova dobil na veljavi in v prihodnosti v slovensko prestolnico znova privabljal bodoče zvezde namiznega tenisa.