Hercogova je proti 12. nosilki Rusinji Jekatarini Makarovi izgubila s 5:7, 0:6. Triindvajsetletna Mariborčanka, ki se je v glavni del turnirja prebila skozi kvalifikacije in po uvodni zmagi proti Čehinji Karolini Pliškovi napredovala v 2. krog, je naletela na tršo nasprotnico, kateri v drugem nizu ni odvzela niti ene igre. Dvoboja je bilo konec po eni uri in 23 minutah. Makarova se bo v osmini finala turnirja pomerila z Italijanko Roberto Vinci, ki je v 2. krogu izločila peto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 6:4, 6:4.

Neuspešna je bila tudi Srebotnikova v konkurenci ženskih dvojic. Slovensko-češka naveza, Velenjčanka se je povezala s Kveto Peschke, je v osmini finala morala priznati premoč tretjima nosilkama, avstralsko-hrvaški kombinaciji Jaroslava Gajdošova/Ajla Tomljanović, ki sta po eni uri in 12 minutah dvoboja slavili s 6:2, 3:6, 10:3.

Na turnirju od slovenske zasedbe ostaja le še Andreja Klepač, ki se bo v osmini finala turnirja dvojic v paru s Španko Silvio Soler-Espinosa pomerila s četrtima nosilka, ameriškim parom Rachel Kops-Jones/Abigail Spears.

Turnir v Pekingu je sicer največji v okviru azijske turneje, skupaj z moškim turnirjem se bodo igralci in igralke borili za čim večji delež 5,4 milijona dolarjev nagradnega sklada.