Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

PSG - Barcelona
2

Čeprav gre za obračun evropskih velikanov, ki odkrito napadata sam vrh v ligi prvakov, bo tokrat v rahli prednosti Barcelona. Parižani imajo namreč v prvenstvu kar nekaj težav, povrhu pa bodo tokrat nastopili močno oslabljeni, saj bodo zaradi poškodb manjkali Zlatan Ibrahimović, Ezequiel Lavezzi in Thiago Silva. Barcelona večjih težav s poškodbami nima, uspešno pa je opravila tudi generalko pred drevišnjo temo, saj je v soboto v prvenstvu Granado odpravila s kar 6:0.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Sporting L. - Chelsea
2

Sporting zna biti pred svojimi navijači zelo neugodna ekipa, a zadnja prvenstvena tekma proti Portu (1:1) je ekipi bržčas vzela kar nekaj moči. Chelsea na drugi strani v angleškem prvenstvu še vedno igra zelo uspešno in zaseda vrh. Razlika v kakovosti je sicer očitna, vprašanje je le, ali jo bodo Londončani znali unovčiti.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Schalke - Maribor
1
Schalke je na zadnji prvenstveni tekmi dobil derbi Porurja, saj je Borussio Dortmund doma premagal z 2:1. Kljub temu je nemalo tistih, ki danes niso povsem prepričani v uspeh rudarjev, saj se je v letošnji sezoni izkazalo, da imajo varovanci trenerja Jensa Kellerja proti slabšim ekipam nemalo težav. Mariborčani kljub slabši predstavi v prvenstvu pretekli konec tedna – proti Kalcerju so se razšli brez zadetkov – v Gelsenkirchen potujejo samozavestni, trener Ante Šimundža pa zatrjuje, da bo ekipa startala na zmago. Realno tega seveda ne gre pričakovati, zato bi že remi pomenil velikanski uspeh.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

CSKA Moskva - Bayern (M)
2

Moskovčani bodo skušali popraviti slab vtis, ki so ga pustili v prvem krogu lige prvakov, ko jih je Roma nadigrala s kar 5:1. Čeprav jim proti Bayernu ne bo nič lažje, imajo pred domačimi gledalci vseeno več možnosti, da presenetijo. Bavarce še vedno pestijo poškodbe nekaterih ključnih igralcev, a je ekipa dovolj izkušena, da se domov vrne s tremi osvojenimi točkami, še posebej če vemo, da bo tudi CSKA nastopil močno oslabljen.

Košarka - Slovenija - Superpokal

Krka - Union Olimpija
2

Že res, da je Krka državni prvak, vendar pa je njena ekipa v primerjavi z lansko sezono bistveno manj kakovostna. Ljubljančani so medtem ogromno pridobili s prihodom izkušenega Mirze Begića, ki bo v navezi z Alenom Omićem Novomeščanom pod košem bržkone povzročal ogromno težav. Union Olimpija je tokrat zagotovo v vlogi velikega favorita.