Jakin: Pritožujejo se v glavnem ženske

Župan občine Vrhnika Stojan Jakin pravi, da se o novi ponudbi med občani krešejo različna mnenja in da so, razumljivo, dobili tudi nekaj pritožb. Zakaj? »Ne vem, ljudje se bojijo nekakšnega pohujšanja,« pravi Jakin in dodaja, da nekaterim erotični spa center ni všeč tudi zato, ker Močilnik obiskuje veliko šolarjev.

A sam meni, da »če so stvari urejene«, s tovrstnimi poslovnimi izzivi ni nič narobe. »Obstajajo svingerska in podobna društva, kjer se stvari dogajajo za zaprtimi vrati, ločeno od vsakdana. Edino, česar se pri podobnih zadevah bojim, je, da se ne bi pojavil kriminal. Dajmo času čas, nad zadevo bomo kot občina bedeli in če bo stvar moteča, bomo obveščali pristojne organe. Če pa jim bo uspelo, bo to dobrodošlo tudi za prebivalce Močilnika, kjer danes ni nobene gostinske ponudbe, ničesar,« je prepričan Jakin.

Svingerski klub, ki to ni

Kaj se bo v idiličnem kotičku Krajinskega parka Ljubljansko barje v neposredni bližini izvira Ljubljanice sploh dogajalo? Direktorica podjetja Stela 3 Anita Knep pravi, da obiskovalci za 80 evrov (za ženske je vstop deset evrov cenejši) lahko uporabljajo turško in finsko savno, sobe za počitek, poleti tudi teraso za sončenje, na voljo so brezplačna hrana, brezalkoholne pijače in eno pivo. Gostje si lahko privoščijo tudi masaže, ki pa jih je treba doplačati, podobno kot vse alkoholne pijače. In kaj je tu erotičnega? »Erotični velnes center se imenuje zato, ker bomo malce popestrili dogajanje s striptizom, lezbošovom, predstavitvami erotičnega perila in podobnimi dogajanji,« je pojasnila Knepova.

Na vprašanje, ali ne gre nemara za svingerski klub, je sogovornica odvrnila, da bi se temu lahko tudi tako reklo, ampak ni, ker sami ničesar ne organizirajo, temveč le strežejo in skrbijo za udobje gostov. »Kaj bodo gostje počeli v sobah, je pa čisto njihova stvar. Saj tudi na primer v hotelu Lev ne vemo, kaj gost počne v sobi. To je njegova intima. Mi ponujamo ljudem le sprostitev v oazi – kot velnes center imenujemo zaradi idilične lokacije ob gozdu,« je razložila direktorica.

V erotičnem klubu ciljajo bolj ali manj na tuje goste, najbolj na Italijane in Avstrijce, svojo ponudbo pa oglašujejo tudi na Hrvaškem. »Kakšen je odziv, je še težko oceniti, saj jo je le tri dni po odprtju tudi nam zagodla povodenj. Podtalnica nam je zalila prostore, tako da smo ves teden črpali vodo, razbijali, delali jaške, res je bilo grozno. A zdaj je spet vse nared,« je povedala Knepova.