Sin nekdanjega dirkača v formuli 1 Josa Verstappna je podpisal pogodbo z italijanskim moštvom Toro Rosso za naslednjo sezono, a najstnik bo lahko nastopil že na petkovem treningu za VN Japonske.

Verstappen bo sicer začel v svetovnem prvenstvu tekmovati naslednje leto, a bo s 17 leti takrat še vedno najmlajši dirkač v zgodovini formule 1. Trenutno je najmlajši voznik še vedno Španec Jaime Alguersuari, ki je z 19 leti in 125 dnevi debitiral na VN Madžarske leta 2009.

"Uresničile so se mi sanje, ko sem izvedel, da bom lahko vozil že na treningu. To je dobra priprava za naslednje leto. Vsekakor si tega pred nekaj meseci nisem predstavljal. To bo zame zelo pomembna izkušnja, saj bom preživel nekaj časa v dirkalniku in se privadil na delovanje ekipe ter se pripravil za naslednjo sezono," je povedal mladi Nizozemec.

"Tukaj nisem zato, da bom podrl rekorde, želim si zgolj nabrati izkušnje. Uro in pol bom testiral dirkalnik in upam, da bom opravil dobro delo zase in za ekipo," je še dodal Verstappen, ki je v preteklosti tekmoval v kartingu in formuli 3. Moštvo Toro Rosso načrtuje, da bo Verstappen dirkal tudi na prihodnjih treningih do konca letošnje sezone.

"Korak za korakom ga pripravljamo in prepričan sem, da bo pravi voznik za nas za sezono 2015," je dejal vodja moštva Toro Rosso Franz Tost.