Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Stoke - Newcastle
1, 0

Obe moštvi bi začetek sezone najraje pozabili, saj pri zbiranju točk zaenkrat nista najbolj uspešni in se nahajata pri dnu lestvice. Kdorkoli bi danes zmagal, bi se vsaj začasno povzpel v sredino lestvice, kar bi omogočilo lažje nadaljevanje prvenstva, verjetno pa si predvsem nihče danes ne želi poraza. Stoke je vedno veljal za eno najtežjih gostovanj v ligi, letos pa so sezono začeli z dvema domačima porazoma z 0:1. Takšna serija se skoraj ne more nadaljevati in tokrat lahko pričakujemo vsaj kak zadetek in neizprosen boj za zmago proti neprepričljivemu Newcastlu. V nasprotnem primeru se zna stolček Marku Hughesu pošteno zatresti.

Nogomet - Italija - 1.liga

Udinese - Parma
1, 0

Pri Udineseju v sezono niso krenili najbolj optimistično, a so nato v prvih štirih krogih zabeležili tri zmage in so s tekmo manj na četrtem mestu, v primeru današnjega uspeha proti Parmi pa bi skočili še mesto višje. Domači bodo po dobrem začetku zelo samozavestni in motivirani, kar bi moralo na Friuliju zadostovati vsaj za točko proti Parmi, ki je sezono začela ravno obratno in precej slabše od pričakovanj. Le tri točke iz prvih štirih kol jim trenutno prinašajo le 18. mesto, glede na nerožnato stanje v klubu in slabo formo pa jim tudi danes ne kaže najbolje.

Nogomet - Škotska - Champions

Glasgow Rangers – Hibernian
1

Rangers se po bankrotu in selitvi v peto ligo sedaj ekspresno vrača proti vrhu. Tudi sezono v drugi ligi je začel kar dobro in v prvih šestih krogih štirikrat zmagal in le enkrat izgubil, danes pa ima lepo priložnost, da se z novimi tremi točkami učvrsti na drugem mestu lestvice. Hibernian je do sedaj osvojil le 6 točk in je predzadnji, zato domači že vohajo novo zmago.

Hokej - Rusija - KHL

Medveščak - SKA St. Petersburg
2

Medveščak sezone ni začel najbolj obetavno, saj je izgubil 7 od prvih 10 tekem. To je slaba popotnica pred današnjo tekmo, ko v Zagreb prihaja eden najmočnejših možnih tekmecev v Evropi, bogati SKA, ki ima v svojih vrstah denimo tudi izjemnega Iljo Kovalčuka. SKA je v 10 tekmah vknjižil 10 zmag in dosegel zavidljivih 48 golov, s čimer kraljuje na vrhu lestvice, zelo verjetno pa bo tudi proti medvedom nadaljeval svoj pohod.

Tenis - WTA - Peking

Makarova E. - Hercog P.
1

V drugem krogu močnega turnirja v Pekingu je Hercogova enako kot na nedavnem OP ZDA naletela na kvalitetno Rusinjo, ki bo zanjo verjetno (ponovno) previsoka ovira. V New Yorku je bil izid 2:0 za Makarovo, kot tudi še na treh ostalih medsebojnih dvobojih s Hervcogovo, Slovenka pa je zmagala le enkrat, sicer zanimivo, da ravno v Pekingu pred dvema letoma. A verjetno ji ta dober spomin danes ne bo v pomoč na igrišču.