Pred letom dni so hokejisti Olimpije prvo zmago dosegli v sedmem krogu. Doma so premagali Linz s 4:1, potem pa spet zašli v serijo porazov, ki je s trenerskega stolčka predčasno odnesla Bojana Zajca. V tej sezoni Ljubljančanom ne kaže veliko spodbudneje. Po šestih tekmah imajo na računu dve točki, ki so ju osvojili v petek, ko je v Tivoliju gostoval Beljak. To je bila zelo podobna tekma kot tista izpred leta dni z Linzem, saj so tudi Korošci skorajda prosili Olimpijo, naj jih premaga. Realnost je vendarle drugačna in bližje dogodkom včerajšnjega večera pod Rožnikom, ko je Innsbruck nadigral slovenske prvake in jim demonstriral malo šolo hokeja. Zmaga Tirolcev – na koncu je bilo prepričljivih 3:0 – ni bila pod vprašajem niti za hip, ljubljanskega odpora pa ni bilo prav veliko.

Olimpija je mučila sebe in gledalce na tivolskih tribunah. Nekaj več živahnosti so igralci našli šele v zadnjih minutah, ko je bilo že vse odločeno. Innsbruck je praviloma vseskozi dobival dvoboje ena na ena ob ogradi, bil hitrejši pri ploščku, se spretneje postavljal v napadalni tretjini in z vseh strani ogrožal vratarja Chioda. Še enkrat se je videlo, na kako velike težave naleti Olimpija, ko se že na začetku znajde v zaostanku. Včeraj za nameček spet ob številčni prednosti tekmeca, čemur bi veljalo nameniti več pozornosti na treningih. Posebna zgodba nove sezone pa je ljubljanski »power play«, ki ni podoben ničemur. Z zaletavanjem ob ogrado, s prepočasnimi reakcijami ob podajah in strelih v hokeju pač ne gre, kakor tudi ne, ko igralec v dveh minutah sploh ne pogleda na klop, da bi se osvežil na menjavi. Zdaj ni več težko ugotoviti, kako pretirano priljubljen v očeh nemškega trenerja Dahlema je ameriški branilec Degon.

Da pa Olimpiji manjka tudi nekaj več kakovosti za to raven tekmovanja, so njeni hokejisti dokazali v eni izmed akcij v drugi tretjini, ko so se prav začetniško zapletli v protinapadu treh proti enemu. Najboljši posameznik v domačih vrstah je bil vratar Chiodo, ki je v štiridesetih minutah igre preprečil polom, potem pa ga je v vratih zamenjal Sila in se izkazal. »Moštvu sem s to potezo dal znamenje, da ne moremo biti odvisni samo od enega človeka. Nedopustno je, da vratar v dveh tretjinah prejme skorajda trideset strelov. Aleš je dobil priložnost in opravil dobro delo. Ali bo v petek v Linzu začel tekmo? Prezgodaj je govoriti o tem. V četrtek se bom odločil,« je na naše poizvedovanje razlagal trener Fabian Dahlem, ki ga jutri čaka prva tekma v domačem prvenstvu. Proti Bledu bo razumljivo odpočil prvo in drugo, morda tudi tretjo peterko, a vprašanje o zmagovalcu kljub vsemu ne bi smelo ostati odprto.

Za Olimpijo so tekme v domači ligi za zdaj razumljivo še na stranskem tiru, saj je bolj pomembno, kako bo moštvo nadaljevalo v EBEL. Ne gre prezreti, da se tivolski hokejisti sploh še niso srečali z vodilno trojico Salzburgom, Linzem in Dunajem, ki jih čaka v naslednjih tednih. Dahlem optimizem črpa s petkove tekme z Beljakom in včerajšnje zadnje tretjine z Innsbruckom. Poudaril je, da je treba spoštovati vse ekipe in vedno dati vse od sebe, kar večkrat pove igralcem. Tudi sinoči se je kar dolgo zadržal na sestanku v slačilnici. »Pogovor zaleže tudi takrat, ko so glave še sveže. Vedno sem iskren do hokejistov. Tokrat sem jim povedal, da smo naredili preveč očitnih napak, ki so nas stale tekme. Dobili smo dva prepoceni gola, pravzaprav smo ju kar podarili tekmecu. Iz tega se moramo kaj naučiti,« je še dodal Dahlem.

EBEL, 6. krog: Olimpija – Innsbruck 0:3 (0:1, 0:2, 0:0, gledalcev 800; 0:1 Siddall 4/PP1, 0:2 Hörtnagl 23, 0:3 Ulmer 37), KAC – Gradec 1:2 v podaljšku, Dunaj – Beljak 2:1, Alba – Salzburg 0:7, Dornbirn – Linz 1:3, Bolzano – Znojmo 2:4, vrstni red: Salzburg 12, Linz (-1) in Dunaj po 10, Gradec 9, Innsbruck in Alba po 6, Beljak, Znojmo in Dornbirn po 4, KAC (-1) 3, Olimpija in Bolzano po 2. Pari prihodnjega kroga, petek ob 19.15: Linz – Olimpija, KAC – Dornbirn, Beljak – Bolzano, Salzburg – Znojmo, Gradec – Innsbruck, Alba – Dunaj.