Odločilno točko za zmago Evrope je v današnjih posamičnih dvobojih prispeval Martin Kaymer, ki je premagal Bubbo Watsona, izkazal pa se je tudi prvi igralec sveta, Severi Irec Rory McIlroy. Ameriški golfisti tako zdaj že 21 let niso zmagali na tekmi za Ryderjev pokal, ko je bila ta na sporedu v Evropi.

Posamične zmage so za Evropo danes dosegli Rory McIlroy, Graeme McDowell, Martin Kaymer in novimnec Jamie Donaldson, ko pa je bil izid 14,5:9,5, je bilo tudi zadnjih teoretičnih upov za ZDA konec.

"Težko je čustva ubesediti. Neverjetno, vedel sem, da bo tesno, po drugi strani pa nisem želel preveč gledati na semafor. Osredotočil sem se na svojo tekmo in uspelo mi je," je po zmagi dejal 38-letni Valižan Donaldson. Kapetan evropske ekipe Paul McGinley pa je dodal: "Rad bi poudaril, da je bila velika čast voditi 12 igralcev. Vsem skupaj gre izjemna zahvala, opravili so super delo."

Ekipa Evrope je vodila že po sobotnem drugem dnevu, ko je bilo 10:6, in že takrat je bilo jasno, da bodo Američani težko naredili preobrat.