Od Slovencev je bil najboljši skupno vodilni v poletni veliki nagradi Jernej Damjan, ki je zasedel 18. mesto, Jure Šinkovec pa je bil 22. Brez finalnega nastopa so ostali Rok Justin (35. mesto), Nejc Dežman (44.) in Miran Zupančič (46.).

Po prvi seriji je najboljše kazalo domačinu Schlierenzauerju, ki je z 91,5 metra dolgim skokom vodil pred Koudelko in Nemcem Richardom Freitagom. V finalni seriji je najprej napadel Kraus, ki je bil po prvi seriji peti. V finalu je pristal pri 89,5 m in napovedal pohod proti zmagi. Na koncu je zasedel tretjo mesto. Pred njim sta bila Schlierenzauer, ki je v finalni seriji moral priznati premoč Koudelki, Čeh pa se je tako razveselil premierne zmage v tem tekmovanju.

Od slovenskih predstavnikov sta točke tokrat osvojila le dva. Boljši je bil Jernej Damjan, ki je po prvem polčasu zasedal 18. mesto, enako mesto pa je obdržal tudi po finalnem nastopu. Ljubljančan je s tem prevzel vodstvo v skupnem seštevku poletne velike nagrade.

Ob podatku, da na zadnji tekmi, tako kot na današnji, naj ne bi nastopil najbližji zasledovalec Norvežan Phillip Sjoeen, je Damjan že zmagovalec poletne velike nagrade. "Letošnjo poletno sezono si bom zapolnil za vse življenje. Pred pričetkom cilj vsekakor ni bil osvojitev skupnega seštevka poletne velike nagrade, temveč le tekmovati. Do današnje tekme sem odskakal veliko tekem in sem v primerjavi s tekmeci nekoliko utrujen. Moji skoki gredo v pravo smer," je po tekmi dejal Damjan. Slovenec ima zdaj 391 točk, devet več od Norvežana.

Zadnja preizkušnja sezone bo prihodnjo soboto v nemškem Klingenthalu.