Triindvajsetletna Hercogova, 71. igralka na lestvici WTA, je dobila prvi niz, v drugem je bila boljša 22-letna Čehinja (31. igralka sveta), v tretjem pa je Hercogova dokončala delo za osvojeni dvoboj. V 2. krogu se bo slovenska teniška igralka srečala z eno izmed favoritinj, njena tekmica za nastop v osmini finala bo 12. nosilka Rusinja Jekaterina Makarova, ki je s 6:7 (8), 6:4, 6:4 odpravila Španko Garbine Muguruza.

V konkurenci ženskih dvojic je bila v 1. krogu uspešna tudi Andreja Klepač. V paru s Španko Silvio Soler-Espinosa je premagala nemško-poljsko kombinacijo Anna-Lena Grönefeld/Alicja Rosolska s 7:6 (5), 6:4. Slovensko-španska kombinacija se bo v osmini finala pomerila s četrtima nosilka, ameriškim parom Rachel Kops-Jones/Abigail Spears. Tekmici v osmini finala je dobila tudi slovensko-češka naveza Katarina Srebotnik in Kveta Peschke. Tretji nosilki v konkurenci dvojic se bosta pomerili z avstralsko-hrvaško kombinacijo Jaroslava Gajdošova/Ajla Tomljanović.

Turnir v Pekingu je sicer največji v okviru azijske turneje, skupaj z moškim turnirjem se bodo igralci in igralke borili za čim večji delež 5,4 milijona dolarjev nagradnega sklada.