»Jutro v Kegumsu žal ni prineslo dobrih novic. Po včerajšnji odlični kvalifikacijski dirki, ko je osvojil tretje mesto v razredu MX open, so ga odpeljali še na podrobnejši pregled v klinični center v Rigi, kjer pa so po podrobnejših preiskavah ugotovili, da ima počeno peto in šesto vretence, poleg počenega rebra, kar smo izvedeli že včeraj. Na srečo bo lahko Tim hitro stoodstotno okreval. Slovenijo bosta tako zastopala le Klemen Gerčar in Jernej Irt, ki bosta dala vse od sebe, da častno izpeljemo to največjo dirko v motokrosu,« so sporočili iz slovenskega tabora.

Gajser je na enem od sobotnih prostih treningov trčil z enim od počasnejših tekmecev. Dvakrat je padel, drugič celo tako močno, da je moral trening končati po vsega petih krogih. Na enem od skokov je počasnejši tekmovalec v zraku spremenil linijo in Gajserju spodnesel sprednje kolo, tako da je trdo treščil ob tla. Rentgenska slika v mobilni bolnišnici je pokazala počeno rebro, kasnejše dodatne preiskave pa so pokazale še počeni vretenci.

Osemnajstletni Gajser bi na tem prestižnem tekmovanju nastopil v kategoriji MX open, kjer tekmujejo s 450-kubičnimi motorji, in ne v svojem razredu MX2.