Celjski rokometaši so boje v "skupini smrti" lige prvakov začeli s porazom. Zvezdniški Vardar iz Skopja, ki si želi nastopiti na sklepnem turnirju v Kölnu, v ta namen pa je svoje vrste okrepil z nekaterimi zvenečimi imeni, je mlade pivovarje strl šele v zadnjih 15 minutah, ko nikakor niso spravili žoge v gol makedonskega moštva.

Uvod tekme je bil sicer za Celjane slab. Strel Blaža Janca je ubranil Šterbik, Luka Žvižej je dobil dvominutno kazen, Vardar pa je vodil z 2:0. A so se izbranci Branka Tamšeta zbrali, z dobro obrambo, na čelu z Matevžem Skokom, pa onemogočili tekmece. Izid so najprej poravnali, nato pa prvič na tekmi prek Mihe Zarabca povedli s 3:2. Ko je Vid Poteko zadel za 5:3, je gostujoči trener Raul Gonzales vzel prvo minuto odmora.

To ni predramilo njegovih igralcev, ki so v napadu igrali brez prave ideje. Na drugi strani so Celjani izkoriščali priložnosti, polnili gol Vardarja, po golu Blaža Blagotinška za 11:5 pa je Gonzales vzel še drugi odmor. Ta je makedonske zvezdnike prebudil, saj so v 28. minuti poravnali na 11:11, minuto kasneje povedli, Zarabec pa je pred odhodom na odmor poskrbel za izenačenje na 12:12.

Drugih 30 minut so slovenski prvaki začeli z dvema goloma. Dobro je v napadu igral Zarabec, Vardar pa je držal stik po zaslugi Timurja Dibirova. Domačini so odgovorili s tremi zadetki, gosti pa so se še enkrat več vrnili. Skok je z nekaj obrambami poskrbel, da ti niso izenačili, v 50. minuti pa je Ivan Slišković zadel za 22:20.

Celjani so v napadu, tako kot v prvem polčasu, doživljali črne minute, kar so zvezdniki iz Skopja izkoristili. Šest minut pred koncem so vodili 24:23, prednosti pa niso več izpustili iz rok.

V domačem moštvu je bil strelsko najbolj razpoložen Miha Zarabec z desetimi, pri gostih pa je Timor Dibirov dosegel enega več.

Pivovarje prihodnjo nedeljo v ligi prvakov čaka obračun s francoskim Montpellierjem, kjer si kruh služi peterica slovenskih reprezentantov: Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek.