Nadal je nazadnje igral na turnirju za grand slam v Wimbledonu v začetku julija. Takrat je v osmini finala po štirih nizih izgubil proti Nicku Kyrgiosu. Zaradi poškodbe zapestja je bil prisiljen izpustiti naslednje turnirje, med njimi tudi zadnje tekmovanje velike četverice v sezoni, turnir v New Yorku, kjer bi moral braniti lansko zmago.

Na turnirju v Pekingu se bo v prvem krogu pomeril s Francozom Richardom Gasquetom. Igralca sta se do sedaj v karieri med seboj igrala 12-krat, vse dvoboje pa je dobil Španec.

"V redu sem. Počutim se veliko bolje. Bolečino v zapestju še vedno čutim, ko začnem igrati, ampak kasneje izgine. Pripravljen sem, da spet igram," je povedal drugi igralec sveta.

"Moja motivacija je zelo visoka. Peking je pomemben turnir. Leta 2005 sem tukaj zmagal, lani sem igral v finalu in postal števila 1. Turnir mi je všeč, prav tako mesto. Tukaj se počutim zelo udobno," je pred nastopom v Pekingu povedal devetkratni zmagovalec odprtega prvenstva Francije, ki bo igral tudi v konkurenci dvojic skupaj z rojakom Pablom Andujarjem. V prvem krogu špansko dvojico čaka češko-ameriška naveza Tomaš Berdych/John Isner.

To pa ne bo prvi dvoboj Nadala po poškodbi. Pred dnevi je namreč na ekshibicijskem dvoboju v Kazahstanu premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 6:7 (2), 6:3, 6:4.

Prvi nosilec turnirja v Pekingu bo Novak Djoković, nosilci pa bodo poleg Nadala še Tomaš Berdych, Marin Čilić, Grigor Dimitrov, Andy Murray, Ernests Gulbis in John Isner.