Kot je sporočil Clooneyjev tiskovni predstavnik Stan Rosenfield, sta se igralec in odvetnica poročila v soboto na zasebni slovesnosti.

Sporočilo je bilo dokajšnje presenečenje, saj naj bi par v zakonski jarem po pričakovanjih skočil šele v ponedeljek. Kljub temu naj bi bil za takrat še vedno predviden uraden obred v beneški mestni hiši, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

S parom je po poroki pozno v noč v palači Papadopoli, v kateri danes domuje hotel Aman s sedmimi zvezdicami, praznovalo približno 120 svatov. Med gosti so bili med drugim igralec Matt Damon, nekdanja manekenka Cindy Crawford ter urednica Voguea Anna Wintour.

Za fantovščino 100 zabojev tekile

53-letni igralec je za potrebe poroke - in dogajanja pred njo - v Benetke dal pripeljati 100 zabojev tekile svoje lastne znamke.

Clooneyjeva v Libanonu rojena zaročenka je bila medtem opažena, ko se je v rdeči večerni obleki podala na svojo dekliščino v hotelu Aman.

Znani lomilec ženskih src je bil med letoma 1989 in 1993 že poročen z ameriško igralko Talio Balsam. Alamuddinova je v svoji karieri med drugim zagovarjala ustanovitelja Wikileaksa Juliana Assanga, v Veliko Britanijo pa se je s starši pred vojno v domovini zatekla, ko je bila stara tri leta.