Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Mainz - Hoffenheim
1, 0

Mainz je dobro začel sezono. Z vseh treh gostovanj se je vrnil vsaj s točko, doma pa je na dveh tekmah ohranil nedotaknjeno mrežo in osvojil 4 točke (premagal je celo Borussio Dortmund). Tudi Hoffenheim sicer v prvenstvu po petih krogih še ne pozna poraza, a je vendarle igral z lažjimi tekmeci, tokrat pa v Mainz prihaja z željo po točki. Domači imajo višje cilje in želijo kar vse tri. Lani se je tu njuna tekma končala z 2:2, v Hoffenheimu pa je Mainz slavil s 4:2, kar domačim vliva samozavest, da lahko tudi tokrat pridejo vsaj do remija.

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Sporting L. - Porto
0

Portugalski derbi med dvema velikanoma, ki sta po petih tekmah še neporažena. Porto tudi letos vendarle kotira nekoliko višje od Sportinga, a ima slednji prednost domačega terena, kar ni zanemarljivo. Oba kluba bosta poskušala ostati neporažena in pred tekmami lige prvakov ohraniti dobro vzdušje, zato se zdi, da bo točka zadovoljila oba tabora.

Nogomet - Turčija - 1.liga

Galatasaray - Sivaspor
1

Galatasaray še išče pravo formo in na zadnjih tekmah ni blestel, zato je v Carigradu pri njegovih navijačih že pošteno vroče. Italijanski strateg Cesare Prandelli se zaveda, da mora čim prej umiriti strasti, kar lahko doseže le z zmago na današnji tekmi, ko v goste prihaja povprečna zasedba Sivasporja, ki bo sezono verjetno preživela v spodnji polovici lestvice, zato bi bilo vse razen zmage Galatasaraya presenečenje.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Olimpija - VSV
2

Ljubljančani so novo sezono začeli v stilu lanske, torej porazno. 4 tekme, 4 porazi - vsekakor slaba popotnica za naprej. Ne le, da so brez točk, zaskrbljujoče slaba je bila tudi njihova igra na zadnjih dveh tekmah, ko so bili povsem nemočni in nadigrani s strani Znojma in Albe. Morda so v nekaj dneh lahko kaj popravili, a prav dosti verjetno ne, tako da se jim danes v Tivoliju obeta še ena težka tekma z močnim Beljakom.