Vas je presenetil tako slab začetek?

Da. Vsi smo pričakovali več. Po osvojenem pripravljalnem turnirju na Madžarskem smo bili samozavestni in tudi prvi preizkušnji v ligi v Celovcu in Dornbirnu nista bili slabi. Ne vem pa, kaj se nam je dogajalo zadnji konec tedna. Videti je bilo, kot bi na led prišla povsem druga ekipa. Nič ni delovalo, kot bi moralo, zato smo se na treningih spet posvetili našemu sistemu. Ogledali smo si veliko posnetkov in videli, kaj smo naredili narobe. Upam, da smo razčistili tudi v glavah.

Zakaj se je zgodil kolektivni kolaps na Madžarskem?

Težko je kar koli izpostavljati in iskati razloge. Večkrat smo se pogovorili in verjamem, da je zaleglo. Vsi vemo, kakšno ekipo imamo, da moramo garati od prvega do zadnjega. Če se le en hokejist ne drži sistema v celoti, nam ni lahko.

Se je poznalo, da je trener čez noč premešal napadalne formacije?

Res je, da so se spremembe zgodile tik pred tekmo, a glede na petkovo predstavo proti Znojmu, ko smo bili v podrejenem položaju, se je moralo nekaj zgoditi. Kljub spremembam se je izkazalo, da je bila zgodba pravzaprav enaka, zato smo se v zadnji tretjini vrnili v prvotno postavo. Če želimo kakšno tekmo zmagati, moramo zmanjšati število prekrškov. Vse tekme smo izgubili takrat, ko smo imeli igralca manj, sami pa imamo velike težave pri številčni prednosti, ko ne izkoristimo priložnosti ali pa celo dobimo gol. Popraviti moramo malenkosti in se povsem osredotočiti na igrišče.

Je v igri z igralcem manj problem organizacija branjenja?

Morda je kakšen igralec preveč utrujen in zamudi v reakciji. Tukaj govorimo o delcu sekunde, ki te lahko stane gol ali celo zmago. Ključno je, da smo igralci na isti valovni dolžini in da ostanemo zbrani. Včasih morda kakšnega malo odnese iz postavljenega kvadrata, kar smo videli na posnetkih. Zdaj je naša naloga, da popravimo napake.

Ali za igro z igralcem več potrebujete boljše igralce?

Težko je reči. Olimpija tudi v preteklosti kljub nekaterim zelo dobrim hokejistom nikdar ni delovala preveč superiorno na »power playu«. Zdaj preveč kompliciramo. Moramo večkrat streljati z razdalje in z več igralci planiti na odbit plošček. Če pogledamo, kako hokej igrajo po svetu, vidimo, da je zelo veliko umazanih golov, kot rečemo v hokejskem žargonu.

Se vam pa že na začetku sezone pozna, da ste neizkušeni, kar bo verjetno težava tudi v nadaljevanju?

Seveda se izkušnje poznajo, a glede na to, da je ekipa mlada, bi morali vsaj predrsati tekmece. Ko si mlad, imaš več energije, a zadnji konec tedna nam je tudi v tem segmentu škripalo. Kakor koli obrnemo, pa moramo poraze čim prej odmisliti, saj je sezona še dolga. V športu se prej ali slej zgodi serija neuspehov. Nam se je zgodila prezgodaj, a priložnosti bo še dovolj. Verjamem, da bo že danes proti Beljaku boljše.

Imate dovolj palic, so drsalke nabrušene in primerne za igro?

Glede opreme trenutno ni težav. Vsaj zase lahko rečem, da nimam problemov. Kakor vem, je tudi pri soigralcih podobno.

Ste 5. septembra dobili plačo?

Smo.

Kako je z obljubljenim dolgom iz lanske sezone?

Nismo še prejeli vsega, kar je dogovorjeno, a so nam rekli, da bomo dobili denar do konca meseca.