Priložnost torej, da se aktualni župan Miha Ješe »pohvali« z dosežkom. Na prvi pogled gre sicer zgolj za kozmetične popravke, trg so lepo tlakovali, postavili nekaj novih stopnic, bistvo pa naj bi se skrivalo pod njim, saj so na novo napeljali celotno infrastrukturo.

Po drugi strani je eden od Ješetovih protikandidatov, še vedno aktualni svetnik SDS, ki pa se je s to stranko razšel in zdaj kandidira s podporo volilcev, Anton Peršin prav zavoljo obnove trga na protikorupcijsko komisijo poslal prijavo zoper aktualnega župana. Bistvo prijave je to, da je izbrani projektant prenove trga Robert Potokar tudi član urbanističnega sveta, posvetovalnega telesa, ki določa smernice prostorske ureditve mesta in ki ga je imenoval župan Ješe. Urbanistični svet je bil imenovan jeseni 2011 in v njem je tudi Robert Potokar. Članica tega sveta je tudi Špela Nardoni Kovač, ki je pripravila dokumentacijo za javni natečaj za izbiro projektanta. Izbiro je sicer opravila posebna komisija, v kateri pa so tudi tri članice urbanističnega sveta, vključno s predsednico Darjo Matjašec. Peršina je torej zmotilo, da je Potokar kot član urbanističnega sveta sodeloval pri smernicah za ureditev trga, nato pa bil tudi izbran kot projektant. In zakaj na to ni opozoril prej, zakaj šele pred volitvami? »Šele zdaj so me na to opozorili. Verjetno tudi zato, ker so videli, da kandidiram,« je dejal Peršin, ki se je s stranko SDS razšel prav zato, ker je ves mandat podpirala župana Ješeta, kar pa Peršinu ni bilo všeč.

Glede izbire projektanta so na občini pojasnili, da je potekala v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije in da ocenjevalna komisija med postopkom izbire sploh ni vedela za avtorje ponujenih rešitev. Prav tako so zavrnili namige, da naj bi urbanistični svet pripravljal smernice za obnovo trga, in odločno zanikali, da naj bi šlo za konflikt interesov glede vloge projektanta Potokarja.