Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Parma - Roma
2

Roma se bo na gostovanje odpravila brez izjemno pomembnega člana ekipe, saj se je na zadnji prvenstveni tekmi proti Cagliariju poškodoval Daniele De Rossi, ki bo bržčas manjkal tudi na tekmi lige prvakov proti Manchester Cityju. Kljub temu Rimljani pred današnjo tekmo ne bi smeli biti pretirano zaskrbljeni, saj so v izvrstni formi. V prvenstvu so namreč še neporaženi in zasedajo prvo mesto. Parma, ki ima letošnji sezoni kopico težav, se bo težko enakovredno kosala s sinovi volkulje.

Nogomet - Italija - 1.liga

Fiorentina - Sassuolo Calcio
1
Fiorentina prvenstva ni začela po pričakovanjih, saj ima po treh odigranih krogih le štiri točke, prvo zmago pa je dosegla šele pretekli konec tedna. Kljub temu imajo danes zelo dobre možnosti, da osvojijo nove tri točke, saj jim bo nasproti stala ena najslabših ekip serie A Sassuolo. Gosti na svojo prvo zmago še čakajo, kar pa niti ne čudi, saj imajo trenutno najslabšo obrambo v ligi.

Nogomet - Španija - 1.liga

Malaga - Barcelona
2

Barcelona je še edino neporaženo moštvo v španskem prvenstvu. Zmage se nadejajo tudi proti Malagi, četudi se zna zgoditi, da zaradi poškodbe ne bosta nastopila Ivan Rakitić in Neymar. A trener španskega velikana Luis Enrique ima v moštvu celo kopico izvrstnih nogometašev, ki so več kot sposobni nadomestiti dvojico, ekipa pa zaenkrat solidno igra tudi v obrambi, saj po štirih krogih še vedno ni prejela zadetka.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Krka - Olimpija
2
Pri Olimpiji so z začetkom sezone lahko zelo zadovoljni. Po osmih tekmah so namreč še neporaženi, na lestvici pa zasedajo drugo mesto. Zmaji so všečno predstavo pokazali tudi na sobotnem gostovanju pri vodilnih Domžalah, kjer so bili blizu zmage, a na koncu iztržili le točko. Na novo zmago računajo proti Krki, ki je doslej vknjižila vsega štiri točke in se bo bržčas zelo težko obdržala med prvoligaško druščino.

Nogomet - Rusija - Pokal

Anži Mach. - Zenit
2

Anži, ki je še nedolgo nazaj za okrepitve zapravljal silne milijone, je danes daleč od vrha. Moštvo je močno zmanjšalo svoj proračun in posledično nazadovalo v drugo rusko ligo. Zmaga proti Zenitu, ki po prihodu trenerja Andrea Vilasa-Boasa igra kot prerojeno, se zdi skoraj nemogoča.