O vtisih s prvenstva v Granadi.

S trenerjem sva dobro načrtovala formo, tako da sem lahko dosegel svoje najboljše izide ravno na največji tekmi sezone. Rezultati so bili dobri, dosežek 624 v disciplini leže je pravzaprav boljši od tistega v olimpijskem Londonu pred dvema letoma. Takrat bi bil ta rezultat dovolj za tretjo stopničko, tu pa le za 22. mesto. Konkurenca je bila izjemna. Mladi streljajo vse boljše, morda je razlog v vse večjem profesionalizmu ali pa so bili tako dobro pripravljeni in visoko motivirani. Sliši se, kot da je moj dosežek povprečen, a jaz sem z rezultati zadovoljen, z uvrstitvami pač ne.

O olimpijski kvoti za Rio de Janeiro.

Če bi že zdaj dosegel kvoto, bi bil veliko bolj evforičen in zadovoljen. Kljub vsemu lahko rečem, da sem se tudi pred štirimi leti iz Münchna vrnil brez kvote, a sem potem že čez leto dni v velikem slogu zmagal na evropskem prvenstvu. Prihodnja sezona bo zame pomembna, moja naloga pa je jasna. Imel bom dovolj priložnosti.

O možnostih za izboljšanje forme.

V trojnem položaju v rezultatskem smislu veliko boljši ne morem biti. Kaj to prinese na največjih tekmovanjih, je relativno. Lahko je slabše ali boljše. V disciplini leže pa zmorem več. Zaradi rezultatov na treningih vem, da sem lahko boljši, in mislim, da mi bo tudi v prihodnosti šlo dobro. Navsezadnje je tudi svetovni prvak leto dni starejši od mene in je vsem starejšim tekmovalcem vlil novega upanja.

O počutju.

Ne počutim se več kot pri 20 ali 25 letih. Moj hendikep so oči oziroma starostna daljnovidnost. V trojnem položaju mi gre slabše stoje, a to je usoda vseh starejših tekmovalcev, ki se večinoma osredotočijo le na disciplino leže.

O motivu pri starejših strelcih.

Odvisno od značaja in ambicij, ki si jih športniki zastavljamo. Meni še ni zmanjkalo motiva, nisem še izpolnil skritih načrtov.

O ciljih.

Nerad samo zbiram nastope, domov želim priti s kakšnim odličjem. Glede na to, da že imam tri olimpijska odličja in da sem že osemkrat nastopil na igrah, zgolj udeležba v Riu zame ne pomeni visokega načrta. Če se mi bo uspelo uvrstiti, bom imel veliko višje cilje.

O napredku v strelstvu.

V Sloveniji se kakovostna raven dviguje, podobno je tudi v svetu. Slovenija drži stik z vrhom, manjka pa pika na i, da bi v mladinskih kategorijah posegli po kolajnah.

O prenovljenem strelišču na Rudniku.

Za vso Slovenijo je to velika pridobitev, saj imamo domači objekt, kjer se lahko zbiramo na pripravah. Še posebno koristen je za mlade.