Nič bolj vzpodbudni niso podatki niti po nekaterih nedavnih uspešnicah, v katerih so imele glavno vlogo ženske. Uspeh že drugega filma iz trilogije Igre lakote, ali pa animiran film Ledeno kraljestvo sta namreč zanemarljivo pripomogla pri zmanjševanju spolnih razlik v filmski industriji. Sodeč po novi študiji Inštituta Geene Davis, so v letih med 2010 in 2013 v zgolj 23 odstotkih filmov, ki so bili predvajani mednarodno, pripadle glavne vloge ženskam, v zgolj 31 odstotkih pa so jim pripadle vloge, ki so imele vsaj nekaj teksta. Za kamero so razmere še nekoliko slabše. Med 120 filmi, ki so bili zajeti v zadnji študiji, je bilo zgolj 8 odstotkov režiranih s strani žensk.

Kot poroča portal Time, bi filmi z glavnimi ženskimi vlogami finančno profitirali. Dokaz za to so prej omenjene Igre lahkote, Zlohotnica, Gravitacija. V kinematografe so namreč privabili ogromno število gledalcev, od teh pa je bilo 60 odstotkov žensk.

Če vseeno malce razvedrimo stanje, je za hollywoodskimi ženskami precej uspešno poletje. Filmi The Fault in Our Stars, Edge of Tomorrow in Lucy so namreč ponovno dokazali, da bodo gledalci z veseljem plačali za kino vstopnice, če v filmu nastopa močna ženska vloga, poroča Time.