Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet – Nemčija – 1. Bundesliga

Bayern – Paderborn
1

Pogled na lestvico nakazuje, da gre za derbi kroga, saj sta moštvi skupaj na prvem mestu in sta po štirih tekmah še neporaženi. A jasno je, da prišlek iz druge lige ne bo prav dolgo vztrajal povsem pri vrhu, medtem ko se bo Bayern bolj ali manj sprehodil do novega naslova prvaka. Čeprav ima Guardiola kar nekaj težav zaradi poškodb igralcev in zato forma moštva še ni vrhunska, bo na tej tekmi le vprašanje časa, kdaj bo padel obrambi zid Paderborna, ki bo sicer na Allianz Areni igral zelo motiviran, toda razlika v kvaliteti bi morala pretehtati v korist izkušenih Bavarcev.

Nogomet – Nemčija – 2. Bundesliga

Greuther Fürth – Aalen
1

Greuther Fürth po sobotni zmagi proti Kaiserslauternu znova lažje diha, saj bi v primeru novega neuspeha že začel zaostajati za vodilnimi ekipami, tako pa ostaja v stiku, zaostaja le dve točki. Cilj kluba je jasen, želijo si napredovanja v prvo ligo, zato proti Aalenu šteje le zmaga, saj gre za moštvo z dna lestvice, ki je izgubilo polovico od do sedaj odigranih tekem. Premoč na papirju je očitno, domači jo morajo le še unovčiti na terenu.

Nogomet – Italija – Serie A

Empoli – Milan
2

Prihod Inzaghija na klop Milana je nekoliko prebudil spečega velikana, ki je sezono začel z dvema zmaga, nato pa v zadnjem krogu po hudem boju z 0:1 izgubil proti Juventusu. Rdeče-črni so izkušeno moštvo, ki vedo, da je po takšnem porazu najboljše zdravilo čim prej priti do kakšne zmage in Empoli se ponuja kot idealen tekmec za dosego tega cilja, saj se bo po preboju iz Serie B med prvoligaši krčevito boril za obstanek, ki ga bo zelo težko dosegel, na tekmah proti klubom, kot je Milan, pa bi bila točka zelo velika.

Nogomet – Španija – Primera

Real Madrid – Elche /+1/
1

Real je po dveh prvenstvenih porazih spoznal, da je vrag odnesel šalo in 6 točk zaostanka za vse bolj prepričljivo Barcelono je že zelo velik zaostanek, ki ga bodo kraljevi verjetno kar dolgo poskušali izničiti, če jim bo to sploh kdaj uspelo. Ancelotti je v zadnjih tednih uspel zbuditi moštvo in na zadnjih dveh tekmah so galaktiki dosegli 13 golov, kar je dobra napoved tudi za današnjo tekmo na Bernabeu, kjer si lahko navijači verjetno ponovno obetajo kar nekaj golov v gostujoči mreži, saj Elche nima pravega orožja, da bi se lahko resneje kosal z belim velikanom.