Kot kaže študija, ki jo je objavila Evropska komisija, sodelovanje v programu vpliva tudi na zasebno življenje študentov oziroma študentk. Kar 27 odstotkov bivših udeležencev oziroma udeleženk programa je namreč povedalo, da so na izmenjavi v tujini spoznali svojega sedanjega zakonca ali partnerja.

Okoli 33 odstotkov študentov, ki so sodelovali v programu, imajo partnerje, ki niso enake nacionalnosti kot oni, kar je skoraj trikrat več kot študenti, ki niso sodelovali v programu (13 odstotkov), so sporočili iz Bruslja.

Dobre rezultate pa udeleženi v programu Erasmus dosegajo na trgu dela, saj študija kaže, da imajo diplomanti z mednarodnimi izkušnjami precej boljši položaj na trgu dela, verjetnost, da bodo dolgotrajno brezposelni, pa je dvakrat manjša v primerjavi s tistimi, ki niso študirali ali se usposabljali v tujini.

V doslej najobsežnejši tovrstni študiji so sodelovali neodvisni strokovnjaki, ki so v 34 državah zbrali odgovore skoraj 80.000 vprašanih, med katerimi so bili študenti in podjetja.