Hokejisti Olimpije so se v EBEL ujeli v mlin, iz katerega ne vidijo rešitve. V četrtem krogu nove sezone so izgubili še četrtič zapored in so zdaj sami prikovani na dno lestvice brez osvojene točke. Sinoči jih je na Madžarskem odpihnila Alba, ki je bila za nekaj razredov boljša. O konkurenčnosti Olimpije ni bilo niti sledu.

Nenavadno, da so Ljubljančani delovali tako ubogo ravno v Szekesfehervarju, kjer so do včerajšnjega dne nanizali sedem zmag v nizu, povrhu pa so Albo še pred dvema tednoma visoko premagali na turnirju pred začetkom EBEL. Madžari so sinoči že na začetku tekme pokazali, da se bo Olimpija stežka izvlekla iz njihovih krempljev. Na ledu so se obnašali kot popolni gospodarji, polom v uvodnih dvajsetih minutah pa je preprečil vratar Chiodo. Tivolski hokejisti so bili v tako podrejenem položaju, da v prvi tretjini niti enkrat niso ustrelili na domača vrata, kar je v hokeju zelo redko viden pojav.

Nič bolje ni bilo v nadaljevanju. Olimpija je imela kup priložnosti z igralcem in celo dvema več, a ni niti pogledala proti madžarskim vratom. Trener Dahlem je iz obupa menjal napade, a ni pomagalo, saj se je Alba sprehodila do visoke zmage s 4:0, ki bi lahko bila še izdatnejša. In še nekaj statistike – Olimpija je na štirih tekmah prejela že petnajst golov, od tega kar osem v igri z igralcem manj. V petek bo v Tivoliju gostoval Beljak.

EBEL, 4. krog: Alba – Olimpija 4:0 (1:0, 1:0, 2:0, gledalcev 4000; 1:0 Marino 17, 2:0 Marino 32/SH1, 3:0 Sarauer 52/PP1, 4:0 Lovecchio 54/PP1), Beljak – Gradec 1:3, Salzburg – Dornbirn 5:1, Innsbruck – Dunaj 2:3, Znojmo – Bolzano 2:3, v četrtek: KAC – Linz, 3. krog: Linz – Bolzano 5:2, vrstni red: Salzburg in Dunaj po 8, Linz (-1) in Alba po 6, Gradec 5, Beljak 4, Znojmo, KAC (-1), Innsbruck, Dornbirn in Bolzano po 2, Olimpija 0. Pari prihodnjega kroga, petek ob 19.15: Olimpija – Beljak, Innsbruck – Znojmo, Gradec – Alba, Dunaj – Salzburg, Bolzano – Dornbirn. mag