V zadnjih sezonah so se Ljubljančani na ledu v Szekeshefervarju počutili kot doma, saj so slavili na zadnjih sedmih medsebojnih tekmah, dodali pa še uspeh na zadnji prijateljski tekmi. Toda od te je minilo le 14 dni, na ledu pa je bilo videti, kot da igrata povsem drugi moštvi. Predvsem gostov ni bilo nikjer videti, saj so jih domači od uvodnih minut stisnili pred njihov gol. Po prvi tretjini je bil izid samo 1:0 za domače in spodbuden za goste, ki niso proti vratom domačih sprožili niti enega strela. Vratar Andy Chiodo pa je preprečeval veselje domačim.

Ključni trenutki tekme so se zgodili v drugi tretjini, ko so gostje kar nekajkrat imeli na ledu igralca več, v 25. minuti pa 60 sekund dva več. Toda bili so povsem nenevarni, tudi v teh trenutkih ni bilo niti enega nevarnejšega strela, za nameček pa so domači prek Brandona Marina dosegli drugi gol z igralcem manj.

Takrat je že bilo jasno, kakšen bo razplet tekme. Madžari so dosegli še dva gola z igralcem več za povsem zasluženo visoko zmago, Ljubljančani pa so s tema prejetima goloma prišli že do osem golov v svoji mreži v trenutkih, ko je imel nasprotnik igralca več. Trener Fabian Dahlem je na tej tekmi spremenil napadalne trojke, kar pa ni obrodilo sadov, saj so se večji del tekme napadalne akcije končevale že na sredini igrišča.

V naslednjem krogu bodo zmaji spet igrali doma, v petek bo njihov tekmec v Tivoliju zasedba beljaškega VSV.