MI Elektronika se ukvarja s polaganjem komponent za tiskana vezja, konfekcioniranjem kablov, montažo elektronskih sklopov, imajo tudi lasten razvoj in proizvodnjo RSO- ter SMI-filtrov za odpravljanje motenj. Podjetje, ki ga vodi Ignac Mertik, je lansko leto ustvarilo 3,2 milijona evrov prihodkov, dvignilo dobiček na skoraj četrt milijona evrov, zmanjšalo zadolženost na 39 odstotkov in zaposlovalo 24 ljudi. Na področju proizvodnje elektronskih komponent v Sloveniji deluje 118 podjetij, po prihodkih pa je MI Elektronika, ki ima bonitetno oceno A1++, na 15. mestu, po dobičku na 11. mestu.

Ljubljanski Optacore skrbi za razvoj tehnologij za proizvodnjo specialnih optičnih vlaken, ki jih tudi vgrajujejo v celovite sisteme. Leto 2013 so končali z nekaj manj kot tremi milijoni evrov prihodkov, ki jih je ustvarilo 16 sodelavcev. Podjetje vodi Borut Lenardič, ki ima s tehnologijami optičnih vlaken tri desetletja izkušenj, Optacorove izdelke pa uporabljajo kupci s praktično vsega sveta, vse od Brazilije do Japonske.

PGM Hotič proizvaja gradbeni material in betonske izdelke za gradbeništvo. V letu 2013 je podjetje s 26 zaposlenimi ustvarilo za 2,5 milijona evrov prihodkov. Podjetje z bonitetno oceno A1++ je v svoji panogi med 107 podjetji v Sloveniji po prihodkih na 12., po dobičku pa je na 10. mestu. Podjetje, ki ga vodi Gregor Mavrič, za zdaj ne ustvarja prihodkov od prodaje na tujih trgih, si pa prizadevajo prodreti na avstrijski trg. jpš