Ivanovićeva je dobila še 52. dvoboj v tej sezoni, kar letošnjo sezono uvršča med daleč najboljše v karieri nekdanje številke ena. Ivanovićeva je z zmago v Tokiu osvojila še četrti letošnji turnir, potem ko je zmagala na turnirjih v Aucklandu, Monterreyju in Birminghamu. Šestindvajsetletna Beograjčanka je skupno osvojil že 15 turnirjev serije WTA.

»Caroline je v finalu prikazala zelo dober tenis. Odigrali sva odlični dvoboj, ni manjkalo nekaj zelo težkih trenutkov, še zlasti v drugem nizu, vendar pa sem se posvetila vsaki točki posebej in na koncu mi je uspelo. Res je lepo osvojiti naslov tukaj,« je bila presrečna Ivanovićeva, trenutno deseta igralka na lestvici WTA, ki si je izboljšala tudi možnosti za nastop na sklepnem turnirju sezone v Singapurju. Z zmago se je povzpela na peto mesto v boju za uvrstitev na finalno tekmovanje najboljših osmih igralk. Z uvrstitvijo v finale Tokia je v boju za Singapur ostala tudi Wozniackijeva.

Pliškova zmagovalka turnirja v Seulu

Karolina Pliškova je zmagovalka turnirja WTA v Seulu z nagradnim skladom pol milijona ameriških dolarjev. Čehinja je v finalu premagala Uzbekistanko z ameriškim potnim listom Varvaro Lepchenko s 6:3, 6:7 (5), 6:2.