Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Leicester - Manch Utd
2
Manchester United je z visoko zmago proti QPR v zadnjem krogu (0:4) po slabem začetku sezone dobil prepotrebno samozavest. S tekma proti Leicestru bodo rdeči vragi skušali dokazati, da uspeh izpred tedna dni ni bil zgolj naključje. Jasno je, da je ekipa Louisa van Gaala bistveno boljša od Leicestra, ob dobri igri zvezdnikov kot so Angel di Maria, Wayne Rooney in seveda Radamel Falcao, tri točke ne bi smele izostati.

Nogomet - Anglija - Premier

Manch City - Chelsea
0
Manchester City še ni našel prave forme, kar pa ne velja za Chelsea, ki je prvenstvo začel izvrstno in s štirimi zmagami v štirih krogih zaseda prvo mesto. Gostovanje Londončanov pri sinje modrih bo sila zahtevno, še posebej če vemo, da ima njihov najboljši strelec Diego Costa težave s poškodbo.

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Lyon
1
Parižani prvenstva niso začeli po pričakovanjih, po petih prvenstvenih tekmah pa zasedajo zanje skromno šesto mesto. Na današnji tekmi vseeno veljajo za favorite, saj gre Lyonu še slabše. Gostje so namreč zaenkrat dobili le dve tekmi, tri pa izgubili, zaradi česar se z vsega šestimi osvojenimi točkami nahajajo na repu lestvice.

Nogomet - Španija - 1.liga

Levante - Barcelona
2
Po sobotnem spodrsljaju Atletica doma proti Celti (2:2) ima Barcelona danes lepo priložnost, da sama zasede vrh lestvice. Katalonci kljub številnim spremembam, ki so ekipo doletele poleti, igrajo všečen nogomet in dosegajo zmage. Proti zadnjeuvrščenem Levanteju, ki na svojo prvo zmago v sezoni še vedno čaka, težav ne bi smeli imeti.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Rijeka - Dinamo ZG
0
Rečani so se z Zagrebčani nazadnje srečali v superpokalu in jih premagali z 2:1. Forma varovancev Matjaža Keka je odtlej nekoliko padla, vendar pa moštvo vseeno še vedno nastopa izvrstno. Poraz v evropski ligi proti Standardu je morda celo dobrodošel, saj bodo današnjo tekmo pričakali še nekoliko bolj motivirani. Rijeka bi se v primeru zmage povzpela na prvo mesto, kar pa bo vse prej kot lahko. Dinamo je namreč v četrtek proti ekipi Astre v evropski ligi dosegel visoko zmago in dal vedeti, da vodilnega položaja na lestvici ne namerava predati zlahka.