V lanski mučni sezoni so ljubljanski hokejisti na prvo zmago v EBEL čakali sedem krogov. Zdaj so v zelo spremenjeni podobi odigrali tri tekme in skupaj s prvakom iz Bolzana kot edini v ligi ostajajo pri ničelnem izkupičku. Sinoči jim je po vodi splavala domača premiera v Tivoliju, kjer je bil Znojmo boljši s 5:2 (v strelih na gol 40:34).

V klubu so želeli v soju svetlobnih učinkov spektakularno predstaviti igralce, a odziv s tribun kakšnih 1500 obiskovalcev ni bil prav posebno bučen. Tivoli je skorajda bolj toplo pozdravil povratek dolgoletnega napovedovalca tekem Jožeta Rojka na delovno mesto, potem ko ga za zapisnikarsko mizo ni bilo vse od januarja, ko sta imela na sarajevskem Ice Festu kratek stik z direktorjem Matjažem Sekljem. Zdaj ga je nazaj v službo vzel predsednik kluba Marko Popovič, ki se veliko giblje po dvorani in uredi marsikatero malenkost. Se mu je pa skupaj s sodelavci na začetku sezone vendarle pripetila vidna napaka, ko je zamudil pri izdelavi novinarskih akreditacij.

Tudi Popovič je pred startom nove zime napovedoval boljše čase v Ljubljani, a se bodo rezultati njegovega učinka tudi v zvezi s poslovanjem kluba pokazali šele čez čas. Zdaj je vendarle bolj v ospredju dogajanje na ledu, ki razkriva, da Olimpija deluje v skladu z vloženimi finančnimi sredstvi. Resnemu moštvu se na prvi domači tekmi vsekakor ne bi smelo pripetiti, da že po desetih minutah zaostaja z 0:3. Raztresen in neprepričljiv začetek je slovenskim prvakom že na uvodu zvezal roke, zato je začetni optimizem na tribunah v hipu zapustil Tivoli.

Olimpija resda nima težav s hitrostjo drsanja, a ta element premalo izkorišča. Veliko je osnovnih napak, da so si igralci v napoto, kar je posledica mladosti in zaletavosti. Trener Fabian Dahlem, ki se na klopi energično vživi v tekmo, ne zganja panike, a bo imel veliko dela pri preučevanju igre z igralcem več. Če si želi tekmec olajšati delo v obrambi, mora Ljubljančane le stisniti v kot, od koder nimajo več rešitve. Več poudarka bi veljalo nameniti organiziranosti z igralcem manj, kjer Olimpija prejme preveč golov – v treh tekmah že šest. Vratar Andy Chiodo? Za najbolje plačanega tujca in prvo ime moštva ni pokazal nič posebnega. Včeraj bi lahko bolje posredoval pri vsaj treh zadetkih Znojma, res pa je, da je bil prevečkrat na prepihu. Bo kmalu začel pihati kot ris v slogu Jerryja Kuhna iz zadnje sezone?

EBEL, 3. krog: Olimpija – Znojmo 2:5 (1:3, 0:2, 1:0, gledalcev 1500; 0:1 Havlik 2, 0:2 Štach 8, 0:3 Lattner 11/PP1, 1:3 Bishop 19/PP1, 1:4 Podešva 26, 1:5 Pucher 40/PP1, 2:5 White 58), Salzburg – Gradec 6:4, KAC – Alba 3:6 (2:3, 0:2, 1:1), Beljak – Innsbruck 5:1 (2:0, 0:1, 3:0), Dornbirn – Gradec 0:2 (0:0, 0:1, 0:1), danes ob 17.30: Linz – Bolzano, vrstni red: Salzburg in Dunaj po 6, Linz (-1), Beljak in Alba po 4, Gradec 3, Znojmo, KAC, Innsbruck in Dornbirn po 2, Olimpija in Bolzano (-1) 0. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 17.30: Alba – Olimpija, Salzburg – Dornbirn, Znojmo – Bolzano, Beljak – Gradec, Innsbruck – Dunaj.